Enviat per: SRC | 19 Març, 2017

Excursió a la resclosa del Cairat i can Tovella


Avui hem fet una excursió amb una gran participació i la colla feia il·lusió ja que vol dir que el grup d’excursions del Rotary està ben viu. Ens hem trobat a l’aparcament dels jutjats de Terrassa i d’aquí ens hem traslladat a l’aparcament que es troba a la carretera C-55 d’Olesa a Manresa al quilòmetre 7 i que està marcat amb l’avís de La Puda.

Comencem la caminada resseguint l’antiga carretera d’accés al balneari i que encara presenta traces del antic asfaltat. A mà dreta trobarem el camí de pujada a Sant Salvador de les Espases i si ens hi fixem podrem observar les roques que donen nom a la llegenda de les espases.

Al arribar a l’entrada del balneari de la Puda el camí inicia una forta pujada a la dreta i passa per sobre de les velles construccions del que havia estat un lloc de gran nomenada a principis del S. XX (podeu llegir la història del balneari en un PDF al final d’aquesta crònica).

Ens fixem també en les restes d’un vell pont de ferro que travessava el Llobregat i servia d’accés a la gent que venia d’Esparreguera i deixem a la dreta un trencall que es per on desprès tornarem de la caminada. El camí segueix pujant lleugerament iens permet apreciar a l’esquerra del riu l’ermita preromànica de Santa Margarita (veure PDF).

Poc desprès el camí comença a baixar cap al riu i trobem un parell de trencalls a mà dreta que no agafem. Més endavant el camí gira a la dreta seguint en riu i passa pel mig d’un tallat de roca amb una vista molt bonica del Tossal Rodó just davant nostre.

Just al passar el tallat agafem un caminet a mà esquerra que porta a la resclosa del Cairat i on hem esmorzat tot admirant un paisatge força bonic. Podeu privar d’endevinar entre les pedres les restes d’un antic pont medieval que travessava el riu Llobregat per aquest lloc.

Després d’esmorzar tornem a la pista i seguim endavant uns metres fins a trobar una bifurcació que agafem a mà dreta i que puja cap a la Masia de can Tovella. Un cop a la Masia l’Oriol Badia ens ha explicat anècdotes de la seva família que durant generacions ha viscut en aquest indret (mireu el PDF).

D’aquí em passat pel costat d’unes masoveries on hi viuen un grup de neo-rurals i hem seguit el camí fins a un trencall on cal agafar el camí de la dreta que de nou passa pel costat d’una masoveria i d’un corral. Pocs metres més endavant trobem uns caminets que surten a mà esquerra i cal estar atents d’agafar el darrer que inicia seguint la mateixa direcció de la pista i que s’endinsa per un bosc de matolls. Cal seguir el camí que no es gens perdedor fins que arribem a travessar un torrent. En aquest punt cal cercar un petit camí a la dreta que ens acosta a una bonica balma de travertí (veure el PDF). Desprès tornem enrere  fins a la llera del torrent i seguim el caminet que ara puja fins enllaçar amb una pista ample.

Aquí cal seguir la pista a mà dreta fins que trobem que ens arriba una pista a ma dreta que no agafem ja que només uns metres més endavant ens trobarem amb una nova pista que ara ens arriba de l’esquerra. Nosaltres seguim endavant i arribem a un bonic mirador de Can Tovella i la zona de Montserrat.

Ara la pista inicia una baixada fins que trobem a mà esquerra una pista que no agafem i seguim una mica més fins a trobar un camí de nou a l’esquerra que ara si agafem i que baixa sobtadament i que resulta una mica pedregós. Seguim aquest camí fins a enllaçar de nou amb una pista que cal seguir a mà dreta i que segueix baixant fins a enllaçar amb la pista que havíem seguit al principi de la caminada. Aquí la seguim a mà esquerra tot veient a la llunyania l’aparcament amb els cotxes. La tornada des d’aquest punt ja és ben fàcil i sense cap dificultat.

PDF: Excursió Masia de can Tobella del Cairat

Ruta a Wikiloc: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16599449


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: