Enviat per: SRC | 7 Abril, 2017

El més d’abril és el mes de la Salut Materno-Infantil


Des de Rotary Internacional ens comuniquen aquest fet i ens recorden que al menys 7 milions de nens menors de cinc anys moren cada any com a conseqüència de la desnutrició, la manca d’atenció mèdica i d’un sanejament inadequat.

Gràcies a Rotary avui hi ha milers de clubs rotaris a tot el mundo que dediquen part de la seva tasca a endegar programes per combatre aquesta situació. Des de Rotary es treballa per reduir aquesta xifra proporcionant vacunes i antibiòtics, millorant l’accés als serveis mèdics essencials i donant recolzament a professionals mèdics en el camp de la salut materno-infantil. Cal recordar que la mortaldat materna podria reduir-se quasi un 80% simplement facilitant l’accés de les futures mares a serveis de salut reproductiva i a professionals mèdics capacitats.

Durant el mes d’abril, mes de la salut materno-infantil, Rotary posa de manifest el seu compromís per la millora de les condicions de vida de les mares i nens de tot el món.

Des del Rotary Terrassa també defensem que tots hauríem de tenir el dret de gaudir dels millors estàndards de salut física i mental. Malauradament, la discriminació por motius de gènere molt sovint retalla aquest dret. Factors com el cost dels tractaments o les convencions socials que obliguen a las dones a quedar-se en les seves llars fan que aquestes sofreixin més malalties i disposin d’un menor nivell d’accés a l’atenció mèdica.

Haití té una de les tasses més altes de mortalitat infantil i materna ja que el 91% de les mares pareixen a la pròpia llar. Una iniciativa rotaria va permetre adquirir un jeep completament equipat que pot transportar un màxim de 12 voluntaris a qualsevol regió del país i gràcies a aquesta clínica mòbil es poden oferir serveis mèdics a les dones embarassades, tal com podeu veure en aquest vídeo:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: