Enviat per: SRC | 29 Juny, 2017

El Premi Joves X Terrassa 2017 ex aequo per Tu Tries i ALBA


En els decurs d’un sopar organitzat a la seva seu de l’Hostal del Fum, el Rotary Club de Terrassa ha concedit el 20è Premi Joves X Terrassa 2017 ex aequo, als representants del Centre de Lleure Tu Tries per el seu projecte guanyador anomenat “Esplai Diari Tu Tries” i a els representants de l’Associació ALBA per el seu projecte guanyador anomenat “ALBA Jove”.

A l’acte celebrat a l’Hostal del Fum de Terrassa es va convidar també a 3 entitats que han estat finalistes: El Grup de reforç educatiu de la Causa, Canpa Jove i el Grup de Joves La Fàbrica de Can Tusell, a les quals agraïm la seva participació i els encoratgem a participar en la propera edició.

El projecte guanyador “Esplai Diari Tu Tries” té l’objectiu d’oferir un espai d’educació en el lleure, amb una atenció diària a infants i joves amb diversitat funcional intel·lectual en risc d’exclusió social, un cop finalitzat l’horari escolar per tal d’omplir el seu temps lliure d’una manera lúdica i educativa.

Els representants del Centre de Lleure Tu Tries van indicar que “creiem que iniciatives com aquesta, que pretenen cobrir necessitats que en aquest moment no estan tenint resposta, han de comptar amb el suport dels diferents agents de la ciutat per tal que puguin engegar i tenir continuïtat. D’aquesta manera, tots i totes plegats, treballarem per una ciutat cada cop amb més igualtat d’oportunitats i recursos educatius”.

El projecte guanyador “ALBA Jove” és un servei d’atenció a adolescents i joves d’entre 13 i 24 anys que es troben en un inici de consum, que ja en tenen establert o que presenten conductes des-adaptatives que a curt o llarg termini poden derivar a un inici de consum, que viuen a Terrassa i rodalies (Rubí, Vacarisses, Matadepera…) Pretenem oferir una atenció integral i directe que englobi activitats de prevenció i de tractament i actuacions d’inserció laboral i formatives.

Els representants de l’Associació ALBA van indicar que “a la ciutat de Terrassa i rodalies no hi ha cap servei que ofereixi aquesta atenció especialitzada diària i actualment els centres escolars, centres de salut, famílies etc.. no saben on adreçar-se”.

En Joan Cadafalch, com a president del Rotary 2016-17 va destacar “la consolidació que representa pel nostre Club haver arribar a la 20ena edició d’aquest Premi tant important per Terrassa, ja que es dona a entitats que treballen en accions solidàries, des de la perspectiva de donar recolzament i ajuda als projectes de joves compromesos en finalitats socials”.

L’acte es va tancar amb unes paraules d’agraïment del mateix president i del representant de l’Ajuntament de Terrassa, en Noel Duque, regidor de Serveis Socials, Joventut i Lleure infantil, en les que va destacar:

Vull felicita al Rotary Club de Terrassa per el 20e aniversari del Premi joves X Terrassa, una experiència que vaig poder viure en pròpia persona ja que vaig ser un dels premiats en representació d’un projecte de La Fabrica de can Tusell” i també que “el més important, a part de guanyar o perdre, és el reconeixement que suposa per les entitats al rebre el recolzament d’una entitat de prestigi com el Rotary Club de Terrassa. Vull agrair l’esforç de totes les entitats voluntàries, com les que aquest any s’han presentat al Premi Joves X Terrassa, per la important tasca social que realitzen i que ajuda a donar servei i cobrir mancances en punts i col·lectius de la ciutat que l’Ajuntament no pot arribar a cobrir”.

 Com a representant de l’Ajuntament de Terrassa “agraeixo que es doni aquest premi,  que suposa una injecció de moral i d’energia per les persones que dediquen bona part del seu temps i el seu esforç en fer possible els serveis que s’ofereixen des de cadascuna de les entitats que aquest any s’han presentat al Premi Joves X Terrassa”.

Finalment es va tancar l’acte amb el lliurament dels Premis per part del Joan Cadafalch, president del Rotary Club de Terrassa i del Mario Ferrer, ajudant del Governador del Districte 2202 als representants d’ambdues entitats guanyadores.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: