Enviat per: SRC | 17 Octubre, 2017

Excursió a Castellsapera per la font de Cantarelles del Rotary Terrassa


Tot i sent un dissabte al mig d’un pont, uns quants components del grup excursionista del Rotary Terrassa hem començat aquesta caminada deixant els cotxes al pàrquing de la Barata. per seguir la carretera de Mura uns metres més amunt fins a trobar a l’esquerra unes escaletes de fusta que marquen el camí a seguir. Després d’una curta pujada enllacem amb el Camí Ral de Manresa que portaria a la nostra esquerra fins a la masia i que nosaltres seguim just en direcció contraria.

Seguim aquest camí ample que més endavant ens mostra els trencalls que pugen cap al Collet Estret i que són per on després tornarem. Nosaltres sempre seguim l’opció que ens queda més a mà dreta i que no s’enfila. En una clariana hem pogut observar la mítica planta de la Jara de l’Obac i que només es pot observar aquí.

El camí després de deixar el trencall del camí ral planeja i s’estreny passant per un bosc dens i humit que ens porta fins la bonica font de Cantarelles. Val a dir que per la sequera no rajava, tot i que nosaltres hem aprofitat el banc i la taula per esmorzar-hi. Desprès hem pujat per la canal que es troba uns passos abans d’arribar a la font i que s’enfila seguint el curs del torrent de Cantarelles. Quan arribem a la part més planera seguim el torrent fins que trobem a mà dreta la boca del forn de calç de Cantarelles, molt ben conservat.

Del costat del forn surt un camí que puja i que va a trobar-ne un de planer que seguim a mà dreta. Aviat aquest camí s’enfilarà i el seguim una bona estona fins que trobem un pi molt gros a la nostra dreta. Aquest és el senyal de que poc més endavant veurem unes fites de pedra que ens marquen un caminet que baixa a l’avenc de Cantarelles. Un cop visitat retornem al camí i el seguim sense deixar-lo. En algun punt nosaltres hauríem d’haver trobat un trencall que ena hauria portat a Les Codines i d’allí a la foradada de Castellsapera però no l’hem vist i hem seguit cada cop anant més a la dreta (senyal de que ens allunyàvem) fina que el camí ens ha portat al Coll de 3 Creus.

Des d’aqui hem agafat el camí que trobem més a la nostra esquerra i que porta a la carena del Castellsapera per la banda de la seva esquerra. El camí puja i baixa i arriba a la foradada i després continua fins a trobar la canal que permet pujar al cim. Nosaltres no ho hem fet i hem baixat pel mateix camí de la canal fins que el camí ha agafat una carena i s’ha fet més fàcil de seguir. Finalment el camí ens ha dut al Coll Estret i d’aquí hem baixat pel Camí Ral fins a retrobar el camí de la Barata que havíem fet al principi de l’excursió i que ja ens ha dut sense més problemes a l’aparcament. Distancia: 7,5 Km / Desnivell acumulat: 260 m.

Mapa: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20095512

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: