Enviat per: SRC | 11 Octubre, 2017

Ens visita l’Albert Faus, governador del districte 2202 de Rotary International


En el decurs d’un sopar ens ha visitat l’Albert Faus com a governador del districte 2202 i el Mario Ferrer com a ajudant del governador.

Destaquem que abans dels parlaments s’ha recuperat la tradició de llegir un poema o un escrit i en aquesta ocasió s’ha llegit el poema “Paciència” de Jacint Verdaguer.

Jacint Verdaguer i Santaló neix a Folgueroles, Osona, el 17 de maig de 1845 i podem considerar-lo l’escriptor català més important i representatiu del segle XIX i un dels més grans poetes romàntics. Pertany a la generació de la Restauració de 1874, que en el marc de la Renaixença va tornar a situar la llengua catalana en la categoria de llengua literària.

La paciència del just
és una gran mercadera,
que ven per or en lo cel
lo fang que compra en la terra;
los escarnis per honors,
per brillants los cops de pedra.
Compra amb injúries l’encens,
lo vestit amb la nuesa,
amb les espines les flors,
lo paradís amb les penes,
la corona amb los turments
i amb la mort la vida eterna.

El president del Rotary de Terrassa, Josep Munné ha dirigit unes paraules, tot destacant que avui l’esperit rotari ha d’estar més viu que mai, en especial davant de les situacions que ens toca de viure en el nostre entorn i en la resta del món amb la continuada conculcació dels drets humans (tot recordant que Rotary Internacional va ser un dels seus impulsors des dels seus orígens).

Destaca que el nostre club, en els darrers anys, ha dedicat esforços a les causes solidàries més properes degut a que la greu crisis que hem patit i que a nivell de club ha significat una davallada en el nombre de socis, que actualment està en 25. La intenció és tornar a créixer procurant incorporar més dones que homes per cercar a llarg termini una paritat en aquest sentit. També recorda que el 2018 celebrarem el nostre 25è aniversari i aprofita per convidar al governador a que ens acompanyi en els actes que farem.

A continuació fa un repàs a l’agenda d’esdeveniments per aquest curs: premi joves x terrassa, concert solidari de Nadal, cicles de conferenciants, Fòrum, excursions mensuals, el curs d’art i la sortida en 4×4 com a actes plenament consolidats en el nostre club. I destaca l’interès en involucrar-nos en algun projecte solidari internacional o de més gran volada conjuntament amb d’altres clubs.

A continuació l’Albert Faus, com a governador del districte 2202 pren la paraula i esmenta que ell es considera un rotari més i que per els clubs els dos pilars fonamentals han de ser l’Amistat i la Solidaritat. En aquest sentit aprofita per comentar un projecte solidari en que ens demana la nostra implicació: es tracta de participar en el sorteig d’un llibre espectacular que consta de 21 làmines de Joan Miró com a homenatge a Gaudí. Cada butlleta costa 2 € i ens demana que en comprem a títol particular tantes com puguem. Si es venen totes s’aconseguiren 20.000 € que juntament amb els diners sobrats que considera que tindrà la seva governadoria (uns 30.000 €) aconseguiria uns 50.000 € que es destinarien a recolzar els projectes solidaris més interessant que es plantegin dins del districte i que serien escollits per un Consell Consultiu especialment creat per aquest tema.

A continuació recorda que en la convenció de Sant Diego es va fer esment entre d’altres temes a la campanya de plantació d’un arbre per cada rotari al món i a 3 grans eixos que ens recomanen treballar en aquest curs: primer que cal enfortir els clubs amb gent més joves i més dones, en segon terme fer més serveis humanitaris amb bons projectes solidaris i com a tercer, fomentar la imatge pública de Rotary. En el torn de preguntes ha explicat el seu projecte de menjadors solidaris vinculats als aliments sobrants que proporcionen certs hotels de Barcelona i que ja ha permès obrir varis menjadors solidaris a diversos punts de la ciutat.

Per finalitzar l’acte es realitza una foto amb tots els assistents i es lliuren uns obsequis per ambdues parts.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: