Enviat per: SRC | 19 Novembre, 2017

Excursió pel Camí de la Sal del Rotary Terrassa


Avui us presentem una excursió poc coneguda que ofereix unes meravelloses vistes de la muntanya de Montserrat des de la llera del Llobregat. Hem començat l’excursió deixant els vehicles a l’aparcament de l’Aeri de Montserrat (Km 11,5 de la C-55) i d’allí hem passat per un pas subterrani fins a l’andana de l’estació FFCC. Aquí cal seguir l’andana en direcció sud fins que finalitza la part encimentada i comença un petit camí de terra que segueix paral·lel a les vies del tren. Cal anar en compte de no agafar un camí marcat que puja abruptament a mà esquerra.

Als pocs metres el camí finalitza amb un reixat dels ferrocarrils i s’enfila a l’esquerra per guanyar una mica d’altura i seguir planejant en direcció sud. El camí és fàcil de fer i les vistes que ofereix de la serralada de Montserrat són fantàstiques. Caminem per una zona de bosc que va rebre l’impacte del gran incendi de Montserrat de fa més de 20 anys i que podem comprovar que encara li resta bastant per recuperar-se ja que si bé el sotabosc ha recuperat la verdor els arbres encara són minsos.

Resseguim el camí fins que aquest baixa una mica i enllaça amb un de més ample. En aquest punt agafem el trencall a mà dreta com si tornéssim enrere però veiem que el que fa és baixar fins a la via del tren, la qual cal travessar per trobar de nou el camí que baixa a l’altra banda. El seguim fins que arribem a enllaçar amb una pista ample al costat del Llobregat, som ja a l’antic camí de la Sal.

En aquest punt nosaltres seguim la pista a mà esquerra tot observant que els canyissars quasi no ens deixen veure el riu per lo densos que són. Continuem una estona fins a trobar un lloc assolellat on esmorzar tot gaudint de les vistes del monestir de Montserrat.

Després continuem el camí una estona fins a un punt on ens permet observar el riu Llobregat per fer mitja volta i tornar enrere sense deixar la pista que ara resseguim en sentit nord. Passem per bonics racons de bosc de ribera amb els arbres de fulla caduca que ja agafen bonics colors torrats i grocs, fins que arribem sota del pont de l’Aeri. Aquí surt un caminet que porta a l’aparcament i que desprès agafarem per retornar.

Nosaltres seguim per la pista fins que trobem a mà dreta la Font de l’Esquerrà que rajava abundosament i més endavant seguim fins a trobar la bonica Resclosa de can Gomis en un paratge molt bonic del Llobregat. Al costat hem vist la planta potabilitzadora i desprès hem retornat fins al camí abans indicat que ens ha retornat a l’aparcament de l’Aeri de Montserrat.

Per finalitzar amb els cotxes ens hem acostat a la Colònia Gomis per visitar l’església neoromànica del Roser que si bé no té un valor històric si que ofereix una vista molt bonica de l’església amb el seu esvelt campanar i la muntanya de Montserrat de fons.

Podeu seguir la ruta a: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20846510

   

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: