Enviat per: SRC | 6 febrer, 2018

Visita del Rotary Terrassa a l’exposició Gabinet de Col·leccionista


Us mostrem unes fotografies de la interessant visita guiada que diversos membres del Rotary Club de Terrassa amb familiars i amics vàrem realitzar el dissabte 3 de febrer a l’exposició Gabinet de Col·leccionista al Castell Cartoixa de Terrassa.

La visita va començar amb una introducció per part del Domènec Ferràn com a Director del Museu de Terrassa i la visita guiada la va fer la Conservadora del Museu de Terrassa Gemma Ramos a la que al finalitzar la seva explicació se li va obsequiar amb un detall de part del Club.

En la mostra un ampli ventall d’objectes, de tipologia diversa, donen a conèixer les primeres peces del fons del Museu de Terrassa. En bona part provenen de col·leccions privades com per exemple la de Mossèn Tatcher o Josep Soler i Palet. S’exposen més de cinc-centes peces de tipologia ben diversa: monedes, fòssils, minerals, imatgeria religiosa, pintura antiga, estampes i gravats, reliquiaris, rosaris, camafeus, crucifixos, exvots, agulles de pit, botons, medalles, piques beneiteres, trofeus de caça, postals, programes de mà, goigs, escuts heràldics, cromos i postals…

El Gabinet de col·leccionista s’estructura en dos àmbits: en un primer, es mostren un gran nombre d’objectes susceptibles de ser col·leccionats, presentats seguint els criteris d’acumulació propis dels gabinets de curiositats; i el segon, integrat exclusivament per peces de la col·lecció privada del prohom terrassenc, Josep Soler i Palet. L’espai didàctic de l’exposició posa de manifest que el col·leccionisme és una afició molt estesa i que al llarg de les nostres vides tots hem atresorat objectes ben diversos: còmics, cromos, xapes de cava, bolígrafs, segells, discos, calendaris, soldadets de plom, monedes, caganers, minerals, discos, sobres de sucre, rellotges, segells, imants, ninots…

L’ésser humà té el desig de col·leccionar i recopilar objectes i elements que el fan reviure històries passades. Amb aquest exercici, podrem veure què col·lecciona una persona, revelant bona part de la seva identitat: què li agrada, quins valors defensa, les seves aspiracions o desitjos, etcètera.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: