Enviat per: SRC | 14 Març, 2018

Conferència sobre les 21 claus de la Creativitat de la Bibiana Ballbé al Rotary Terrassa


El Rotary de Terrassa ha tingut, aquests dimarts 13 de març, com a convidada a la Bibiana Ballbé, periodista catalana especialitzada en cultura i creativitat.

  • La Bibiana Ballbé ha estat presentadora de TV i ha participat en diversos programes d’èxit com Silenci, Noche sin tregua, Ànima, Bestiari Il.lustrat, Visto lo visto TV, Etiquetats o Caràcter, entre d’altres.
  • El gener del 2013 va fundar B*World, una productora especialitzada en continguts creatius. I actualment treballa en el seu projecte “The Creative Net”.

La Bibiana comença indicant que la creativitat és un procés a mig camí entre la imaginació i la innovació i que en la seva activitat professional s’ha centrat sempre en la detecció del talent jove emergent ja que es una font de noves visions i una oportunitat de conèixer i donar a conèixer gent jove creativa.

Per això amb d’altres companys va fundar “The Creative Net” (http://thecreative.net/), una plataforma digital de professions creatives, una mena de linkedin de la creativitat. 15 persones hi estan vinculades per donar suport a una comunitat de 7,5 milions de persones que ja en formen part. A més en aquesta plataforma s’hi poden trobar 54.250 entrevistes que ajuden a conèixer millor tant els perfils com les capacitats dels seus membres més destacats.

El projecte inicial va començar detectant 150 personalitats del món de la creativitat i fent que cadascun d’ells aportés 10 contactes nous i així es va anar teixint aquesta gran xarxa social de networking. En la plataforma també hi podem trobar un mitja propi de comunicació i una agencia per oferir solucions al mercat aprofitant la gent que en forma part de la mateixa.

Entrant ja en el concepte de la Creativitat i les seves claus, la Bibiana explica que quan som més petits és quan som més creatius ja que els nens no tenen la por que tenim els adults a equivocar-nos. En ser més o menys creatius la genètica hi te poca importància, el que més influeix és l’educació, la motivació, l’entorn i en gran mesura la PASSIÓ que hi posem. La Bibiana Ballbé diu que la Creativitat provoca que trenquem motlles, que puguem atrevir-nos a fer bogeries i ens recomana que passem de les idees a l’acció. Inventar noves coses genera la genialitat i ajuda a transformar la manera en que vivim.

La Bibiana defensa el Caos perquè diu que ens ajuda a provocar canvis i afirma que ella mateixa cada dia procura parlar amb una persona nova i anar a un lloc nou i que això l’ajuda a provocar la Serendipia, tot afirmant que la Creativitat és igual a Diversitat i per demostrar un dels seus principis demana als assistents que s’aixequin i canviïn de lloc i després que observin quins no els ha costat gens de canviar i qui no s’ha mogut del seu lloc.

Insisteix en que tots podem ser creatius ja que només és qüestió de pràctica i aquesta es pot aprendre. I ens recomana que descobrim els nostres talents i els potenciem, ja que això ens portarà llibertat i alhora ens ajudarà a ser més creatius. La Bibiana insisteix en que no existeix un únic procés creatiu i que tothom ha de cercar el que li vagi millor. En el decurs de la seva intervenció dona varies dades de mercat i entre elles destaquem que el 60% dels CEO actualment valoren la Creativitat per sobre d’altres capacitats alhora de contractar una persona.

Sobre el futur la Bibiana ens explica que hi haurà una hieprconexió ja que tot es fon i es retroalimenta, una hiperinteraxió en que es canviarà el rol del creador i el de l’espectador ja que ambdós podran ser co-creadors, existiran hiperformats i la hiperviralitat és la que ens ajudarà a tenir una visió de l’èxit de tot allò que fem.

I finalitza la seva intervenció donant-nos 10 consells: sigues un amateur en el que facis, repensa-ho tot, parla amb algú nou cada dia, calla i escolta, comparteix les teves idees, comença i ja ho aniràs arreglant sobre la marxa, treballa-treballa-treballa, ves a un lloc nou cada dia, sigues el 0,1% i això et donarà sempre una visió diferent de l’altre 99,9% de la gent i finalment deixa de voler tenir raó i fes bogeries.

En les preguntes finals esmenta l’existència d’una línia educativa nova basada en bona part en la creativitat anomenada “Escola Nova 21” i en la que ja hi ha diverses centres educatius a que s’hi ha sumat.

I, al final de la seva intervenció el president del Rotary Club de Terrassa, Josep Munné li lliura a la Bibiana Ballbé unes orquídies com a agraïment de la seva visita.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: