Enviat per: SRC | 26 febrer, 2018

Excursió a les Agulles de Montserrat


L’excursió a les Agulles de Montserrat del Rotary de Terrassa ha començat a l’aparcament dels jutjats de Terrassa on hem agafat els cotxes per anar cap a Martorell i després, per la A-2, agafar la sortida de l’Hostal del Bruc i seguir per la BP1101 en direcció a Manresa. A uns dos quilometres  hem deixat els cotxes a l’aparcament del Coll de Can Masana (avisem que en dies festius costa 4 € per cotxe i només 2 € si tens el carnet d’amics de Montserrat o estàs federat). Aquí se’ns han ajuntat dues noies del Rotary Club de Sant Cugat que ens han acompanyat durant tota l’excursió.

Hem començat remuntant la pista que surt de l’aparcament i que porta fins al Coll de Girló on  hi ha un excel·lent mirador. Cal vigilar en no agafar cap trencall dels que trobem a la nostra mà dreta fins que traspassem una tanca de fusta. Poc després trobem un camí ample que baixa a mà dreta i que no agafem i poc més endavant una bifurcació amb unes senyals indicadores que ens marquen el camí que surt a la nostra dreta en direcció al Refugi Vicenç Barbé. L’altra opció ens portaria a la Roca Foradada.

El camí que seguim és estret i ombrívol i va regirant cap a la nostra esquerra fins que, després d’una lleugera pujada entre el rocam, arribem just a sota de la Roca Gran de la Portella on trobem l’inici de la Canal de la Portella que puja força dreta tot i l’ajuda d’alguns graons de pedra i fusta que faciliten el pas.

Un cop dalt el camí segueix per un bonic bosc d’alzines mentre que en un revol podrem veure ja el refugi al davant rodejat de les imponent Agulles de Montserrat. Seguim fins el refugi Vicenç Barbé que data dels anys 60 i està molt ben conservat per esmorzar al reu redós.  Els qui han volgut han pogut fer una tallat al mateix refugi.

Ja tipus hem continuat el camí que surt per sobre del refugi fins que arribes a un collet on la vista de la segona part de les Agulles de Montserrat és espectacular. Aquí recomanem agafat un petit caminet que hi ha a la dreta i que porta a un mirador que encara permet gaudir d’una vista més complerta del conjunt.

La tornada l’hem fet seguint exactament el camí que ens havia dut aquí, retornant pel refugi, la canal de la Portella i de nou arribar a la pista que ens porta a coll de Girlò. Al coll hem agafat un camí que surt a mà esquerra i que porta a les runes de Sant Pau Vell i del Castell de la Guardia i des d’on es pot apreciar molt bé una part de la Regió de les Agulles i la Roca Foradada de Montserrat.

Finalment hem retornat a l’aparcament per tornar a Terrassa abans de les 2 del migdia i amb la satisfacció d’haver vist un dels racons més espectaculars de Montserrat.

     


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: