Enviat per: SRC | 27 Juny, 2018

Un innovador projecte de informació preventiva via Youtube ha estat el guanyador dels 21 Premi Joves X Terrassa 2018


En els decurs d’un sopar organitzat a la seva seu de l’Hostal del Fum, el Rotary Club de Terrassa ha concedit el 21è Premi Joves X Terrassa 2018 i en aquesta edició a més del projecte guanyador que ha estat “Prevenir o Curar – Tu Tries” de l’Associació ALBA dotat amb 3.000 € s’han atorgat dos accèssit de 1.000 € cadascun als projectes “Centre Esplai Tremola – projecte socioeducatiu” i “Brigada La Fàbrica – aprenentatge i servei”.

A l’acte celebrat a l’Hostal del Fum de Terrassa s’han convidat als representants de les 8 entitats que aquest any han presentat els seus projectes al Premi. El Rotary Club de Terrassa desitja que les que no han rebut cap premi participin de nou en la propera edició amb un nou projecte i en tot cas el projecte actual mirin de lluitar perquè esdevingui una realitat.

El projecte guanyador “Prevenir o Curar – Tu Tries” vol dur a terme un abordatge en l’àmbit de la prevenció en consum de substàncies il·legals i alcohol entre la població adolescent i jove, d’entre 13 a 24 anys, de la ciutat de Terrassa i rodalies.

Els representants de l’Associació ALBA han indicat que “Volem arribar al màxim de població possible i innovar en matèria de campanyes preventives, ja que, creiem que les que hi ha, actualment, no aconsegueixen captar l’atenció dels joves. D’aquesta manera volem crear un seguit de càpsules educatives i informatives que seran penjades en una de les xarxes que, en l’actualitat, més utilitzen els joves per informar-se i consultar vídeos, YOUTUBE”.

I han afegit: “Creiem que és un projecte innovador, que pretén dur a terme un abordatge en l’àmbit de la prevenció de consum de substàncies o conductes addictives, aproximant-nos als adolescents i joves a través de l’eina que utilitzen actualment per cercar informació. Al mateix temps oferim als adolescents i joves la possibilitat de participar l’elaboració de les càpsules fent preguntes al professional mantenint la privacitat, d’aquesta manera podran elaborar preguntes sense tenir por de ser descoberts i estigmatitzats”.

La lectura de la invocació del club, la presentació l la lectura de l’acta de concessió dels premis ha anat a càrrec del seu secretari Santi Rius i els diplomes han estat lliurats pel president electe de l’entitat, el representant de l’Obra Social La Caixa i el representant de l’Ajuntament de Terrassa.

En Domènec Ferràn, com a president electe del Rotary 2018-19 i en substitució del president Josep Munné, què per estar convalescent no ha pogut ser-hi present, ha destacat que “és una satisfacció pel nostre club atorgar un any més aquest premi a projectes solidaris que sorgeixen de la iniciativa dels joves de la nostra ciutat. El nostre club no vol premiar a les entitats o als joves, sinó que el nostre desig és premiar els projectes innovadors que suposin un benefici social ”.

A continuació en Francesc Cavagnach, com a representant de l’Obra Social de la Caixa ha intervingut fent referència a la importància del Josep Munné a l’hora de gestionar que la seva entitat hagi decidit patrocinat aquest Premi per primera vegada i què “ha estat un plaer haver-nos pogut acompanyar i veure que realment els Premis s’han atorgat a entitats que treballen per cobrir aspectes socials i que espera poder seguir recolzant el Rotary en les properes edicions”.

L’acte s’ha tancat amb unes paraules del representant de l’Ajuntament de Terrassa, l’Amadeu Aguado, 1r Tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura Innovació i projecció de la ciutat de Terrassa, regidor de Comerç, Cultura, Turisme, Normalització Lingüística, Relacions Europees, Internacionals i de Projecció de la Ciutat, en les que ha destacat: “Vull felicitar al Rotary Club de Terrassa per el 21e aniversari del Premi joves X Terrassa, al representant de l’Obra Social de la Caixa per recolzar aquesta iniciativa i als guanyadors del Premi. Aquest acte demostra la importància de teixir sinergies entre les diferents entitats i com sumant idees sempre s’aconsegueix un resultat molt més enriquidor per tots. Aquest és un exemple més de la innovació present en la nostra ciutat i demostra que si un te una idea i l’explica i l’altra fa el mateix sumem les idees i som capaços de generar-ne de noves”.

Nota:

El Rotary Club de Terrassa vol destacar la importància que té el Premi Joves per Terrassa a la nostra ciutat, ja que és un del premis més importants que es dona a entitats que treballen en accions solidàries, des de la perspectiva de donar ajut i suport als projectes de joves compromesos en finalitats socials.

Projectes presentats:

En aquesta edició s’han presentat fins a 8 projectes (llistats per ordre de registre):

  1. Grup de Joves La fàbrica de Can Tusell (Brigada La Fàbrica)
  2. Carlos Madolell (BraiBook, el primer e-reader en braille)
  3. Centre de lleure Tu Tries (Formació adaptada)
  4. Mua Solidaris (Posa´t el tubular Buff de Muasolidaris)
  5. Chelo Fernández Folgar (Carrera de les Ciutats contra el càncer de pàncrees)
  6. Associació ALBA (Prevenir o curar: Tu tries)
  7. C.E. Tremola (Espai Tremola)
  8. La Causa de les Arts (Les Arts, promotores de la intel·ligència espiritual)

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: