Enviat per: SRC | 8 Novembre, 2018

Conferència sobre la Història de les Torres d’Aigua a Terrassa per J. M. Oller


El periodista i historiador terrassenc Joan Manel Oller Foixench coautor del llibre de la Història de les Torres d’Aigua de Terrassa és el convidat del Rotary Club de Terrassa per explicar quin ús i quina importància van tenir aquestes torres que encara podem veure en varis indrets de la nostra ciutat.

De les torres que resten en peu podem destacar la torre d’aigües de la plaça del Doctor Robert que va ser dissenyada per Melcior Vinyals l’any 1919 amb una decoració neoàrab i una coberta d’escates de ceràmica vidriada groga, de recentment renovada torre del carrer Vallhonrat, la de les 4 carreteres que a més fa les funcions de font.

De les 23 torres, també anomenades plomers, construïdes a partir de la segona meitat del S. XIX avui només en queden dotze. La seva funció era fer de repartidors d’aigua en unes cases que en aquelles primeres èpoques no disposaven d’aigua corrent i tenien que alimentar-se de pous, cisternes o de les fonts públiques.

De fet la Mina Pública va construir fins a 30 plomers, però només 23 estaven situats en torres. No s’han de confondre les torres amb els dipòsits repartidors o algunes torres privades adossades a masies, normalment de titularitat privada, que també van existir a Terrassa i que també han desaparegut.

La conferència tindrà lloc el dimarts 13 de novembre a les 20:45 a la seu del Rotary Club del Hotel Don Cándido.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: