Enviat per: SRC | 22 Novembre, 2018

Crònica i excursió a la font de les Estelles


El grup excursionista del Rotary Terrassa ha realitzat una sortida a la Serra de l’Obac. Hem sortit de l’aparcament de l’Alzina del Sal.lari per pujar pel camí dels Graons de Mura fins a Coll de Boix.

D’allí hem baixat per una pista ample pel cantó de la zona coneguda com a l’Hospital de Sang i, un cop trobem uns trencall marcats a mà dreta i esquerra i veiem que la pista baixa de forma més sobtada, cal estar atents a trobar a la nostra esquerra uns graons picats a la mateixa roca.

D’aquí surt un petit camí que ens portarà després d’uns 10 minuts a un rocam. En aquest punt el camí continua però nosaltres baixem pel rocam fins a cercat una roca punxeguda que sobresurt i un xic més endavant ja podrem observar la Font de les Estelles on hem fet parada i hem esmorzat.

Al costat de la font veiem un camí a mà esquerra que s’endinsa pel bosc i on en poques passes hi trobem primer un gran banc de pedra i després la Cova del Racó Gran on una persona hi va viure del 1960 al 1980.

De la banda esquerra de la cova puja un camí que si no es deixa ens porta per una zona bastant ombrívola fins al Coll de Tanca. Un cop al coll seguim pel camí que baixa davant nostre i que una mica més avall enllaça amb un de més ample que seguim a mà esquerra. El camí quan surt del bosc permet una bona vista a mà dreta dels Castellots de Tanca i quan es torna a emboscar ens porta a la Font de la Pola que queda sota d’una balma situada a la nostra esquerra.

Seguim sense deixar el camí fins a La Porquerissa, una petita balma obrada on aixoplugar-se en cas de pluja. Més endavant el camí permet grans vistes del paller de tot l’any amb Montserrat al fons i sense pèrdua ens porta fins al Coll de Tres Creus on trobem una pista de terra ample que baixa i que ens retorna a l’aparcament de l’Alzina del Sal.lari.

     

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: