Enviat per: SRC | 14 febrer, 2019

Presentació de Terrassa City of Film al Rotary Terrassa


L’Antoni Verdaguer ha presentat el projecte Terrassa City of Film i el documental sobre en Pickman al Rotary Terrassa a més d’un projecte per fer una escultura dedicada al cinema d’en Jan Baca.

En el decurs d’un sopar cnferència, el Rotary Club de Terrassa a convidat a l’Antoni Verdaguer i Serra, director i guionista de cinema terrassenc perquè ens parlés del projecte Terrassa City of Film, de l’aniversari de la seva pel·lícula Havanera i perquè ens oferís la projecció del seu documental Conrado Fontellas “Pickman”, de la llum a l’ombra.

Igualment ha vingut convidada la Cristina Brandtner García, Gerent del Parc Audiovisual de Catalunya ja que gracies a projectes com el del Parc Tecnològic, Terrassa és membre de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO des d’octubre de 2017.

I finalment hem comptat amb la presencia del bon amic del Rotary, el gran arquitecte i autor de múltiples curts guardonats amb 16 medalles d’or i 10 d’argent al concurs UNICA, en Jan Baca i Pericot, un artista polifacètic al que li agrada el dibuix i la literatura.

Cal esmentar que en Jan Baca en el Rotary ha col·laborat sempre de forma desinteressada i son obres seves el monument del club davant del Hotel on ara és la seu del club i el bellíssim monument al Petit Princep, inaugurat al 2012, i que hi ha a la Plaça Ricard Camí.

A l’hora dels cafès s’ha donat la paraula a l’Antoni Verdaguer i Serra, director i guionista de cinema terrassenc, conegut especialment pels seus films La teranyina (1990), basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré (Premi Sant Jordi 1983), i Havanera 1820 (1993), que tingué una versió més extensa per a (Televisió de Catalunya) a banda dels seus nombrosos curts, documentals, espots publicitaris, programes televisius etc., com el documental que avui s’ha passat sobre Conrado Fontellas i Gamisans (1910-1975), alies Pickman.

En Verdaguer ha començat explicant que Terrassa és una de les úniques 13 ciutats que hi ha al món amb la distinció de Ciutat Creativa en el Cinema i que aquesta distinció es fruit en part de la tradició del cinema a la ciutat ja que al 1908 ja es va començar a projectar cinema i a partir del 1920 ja van sorgir nombrosos cineastes amateurs com en Salvans, en Fabra, Pere Font, Carles Puig, Jordi Torres Freixa, o el mateix Jan Baca per citar-ne alguns, tot i que també ha comptat amb cineastes professionals com en Viciana o ell mateix.

A continuació a cedit la paraula a la Cristina Brandtner García, Gerent del Parc Audiovisual de Catalunya, que ha explicat que avui el Parc acull a 45 empreses tecnològiques i s’hi fan 50 rodatges a l’any, entre els que ha destacat OT. També ha citat que a Terrassa teníem molts elements per presentar la candidatura i que per tal de ajuntar-ho tot es va crear la Taula de l’Audiovisual i que tot i competir amb altres 5 ciutats finalment l’escollida va ser la nostra.

Però ha explicat que aquest guardó comporta obligacions i una d’elles és aconseguir que la ciutadania es senti orgullosa de ser ciutat creativa en el cinema. I per assolir aquest objectiu s’estan organitzant un seguit de projectes dels que ha destacat: la primera “Mostra de cinema a les Aules” amb curtmetratges de temes actuals realitzats per alumnes de les escoles de la ciutat. També ha explicat la “Setmana del Cinema” i les Conferències que ja es realitzen cada any tot destacant que aquest any la Fira Modernista estarà dedicada al cinema.

Finalment ha parlat d’un darrer projecte que ha volgut que presentés el Jan Baca i que es tracta d’un monòlit dedicat a glossar que Terrassa és ciutat creativa en el cinema i que es podria posar a l’entrada/es de la ciutat. El Jan ha ensenyat les seves idees gràfiques, una d’elles basada en un Zoòtrop gegant, i ha demanat si el Rotary Club podria ajudar a fer realitat aquest projecte.

En la part final dels parlaments l’Antoni Verdaguer ha citat que aquest any es l’aniversari del rodatge de la pel·lícula Havanera i que volia demanar al Rotary si creu que es podria organitzar un passi al cinema Catalunya conjuntament amb una taula rodona on parlar de l’esclavisme en ple segle XXI.

L’acte ha finalitzat amb el passi del documental Conrado Fontellas i Gamisans (1910-1975), alies Pickman que, com a indicat en Verdaguer, forma part d’un projecte per rodar la vida d’altres destacats personatges terrassencs.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: