Enviat per: SRC | 20 febrer, 2019

Crònica de l’excursió a la Balma de la Pinassa amb volta rodona


L’excursió a començat deixant els vehicles a l’inici del camí dels Monjos en un indret conegut popularment com “Els Dipòsits”. Hem seguit l traçat del camí que puja a la Mola i que d’entrada puja fort per una pineda amb trossos empedrats. Poc més endavant el camí girà a mà dreta per anar a cercar una canal que ens situà per sobre de la primera terrassa de Sant Llorenç del Munt en la punta de la Roca de les Onze Hores.

Hem seguit pel camí que passa pel rocam del Pla dels Escorpins i deixa camins a banda i banda fins que comença a pujar i trobem un munt de pedres a la banda esquerra. Uns passos més endavant agafem un trencall a mà dreta de comença planer i que és l’inici del Camí de la Senyora.

Aviat trobarem trencall a banda i banda que pugen o baixen, però nosaltres seguim planejant tot admirant el paisatge que ens queda a la nostra dreta i que ens acosta al mirador de la Castellassa de can Torres. Llavors el camí s’acosta a la cinglera que ens queda a la nostra esquerra i podem observar l’esplèndida Balma del Penitent. A continuació travessem la Canal de la Cova Roja i seguim una bona estona per zones boscoses fins que arribem de nou a una balma oberta que permet admirar el paisatge i on fem parada per esmorzar.

El camí desprès comença a tombar cap a mà esquerra en una zona més obaga tot passant per una zona coneguda com la Font del Senglar però que només és una bassa on els senglars es cobreixen de fang. Nosaltres seguim fins a trobar una gran balma coneguda com la Balma Clara i on hem de vigilar de no agafar un camí que baixa a ma dreta i que ens portaria a la Canal Freda.

Més endavant trobem la Balma Fosca on t’hi pots aixoplugar en cas de necessitat. Nosaltres seguim fins travessar la Canal Freda i uns metres més endavant ens trobem amb un trencall marcat amb fites de pedra. Aquí cal agafar el de l’esquerra que s’enfila amunt fent ziga-zagues. Aquest corriol enllaça amb un altre de més ample que trobem a mà esquerra i que desprès prendrem a la tornada. Seguim ara a mà dreta de forma planera fins que trobem un nou trencall on agafem a ma esquerra una mena de canal de terra que s’enfila molt dreta i que és bastant relliscosa. Quan arribem a tocar d’una paret de pedra cal girar a l’esquerra i passar pel costat d’una gran pinassa i uns metres més amunt ja arribem a la Balma de la Pinassa o a més de gaudir de l’estranya construcció hi ha unes vistes magnifiques del Morral del Drac, la Panxa Contenta, el Turó de les 9 cabres, la Morella i per sobre de tot els Òbits.

Un cop visitat tornem enrere fins el trencall que abans hem indicat i aquí iniciem una pujada forta que ressegueix la Canal Freda fins enllaçar amb el Camí de la Font Soleia que agafem a ma esquerra, tot travessant de nou la llera de la Canal Freda. El camí continua planer per la part obaga de la muntanya fins que giragonsa a mà dreta i trobem un trencall a la dreta que s’enfila a la Cova de les Ànimes. Uns metres més endavant trobem un rocam sota una balma on es bo de fer-hi una parada tot observant la zona de la Castellassa del Dalmau.

De nou seguim fins arribar a la Font Soleia, tot deixant a la dreta un caminet que puja cap a la Mola. Continuem pel nostre camí fins a travessar la Canal de la Cova Roja i passar per una zona on és habitual trobar gent practicant escalada. El camí no te pèrdua i desprès de deixar un trencall a mà esquerra que ens portaria al Camí de la Senyora el nostre ens porta a enllaçar amb el Camí dels Monjos a l’altura del Pi del Vent.

Ara només cal baixar el camí dels Monjos i passar per una zona que ja havíem fet a l’inici i arribar finalment al pàrquing on havíem deixat els cotxes. La caminada és llargueta, d’uns 8 quilometres i els desnivell d’uns 250 metres, però les vistes ho compensen tot. Us adjuntem un PDF amb informació dels orígens de la Balma de la Pinassa: La Balma de la Pinassa

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: