Enviat per: SRC | 26 febrer, 2019

Visita a la Colònia Güell i a la Cripta Gaudí


El Rotary Club de Terrassa ha realitzat una visita a aquest espai monumental que està declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco:

Visita a la Colònia Güell:

Destaquem que el recorregut per la Colònia industrial d’origen modernista ens ha transportat a l’atmosfera del segle XIX i em pogut gaudir del important patrimoni històric i artístic que s’hi conserva. Ha estat molt interessant poder admirar la utilització del maó vist com a reivindicació d’una arquitectura popular i tradicional catalana, i la incorporació de noves tècniques i nous materials constructius com el ferro o el trencadís de ceràmica.

Entre els edificis en destaquem ca l’Ordal, de Francesc Berenguer i Joan Rubió, ca l’Espinal e Joan Rubió i Bellver, i que era la casa de l’encarregat de l’administració de l’empresa, can Soler de la Torre, l’antiga masia del segle XVII, que va ser utilitzada com a residència dels Güell abans de construir la colònia, la Casa del Secretari fent xamfrà damunt de la qual s’obre una balconada o tribuna oberta decorada amb escuts de Catalunya que flanquegen un escut amb la creu de sant Jordi, l’escola i casa del mestre que destaca pel seu torreó coronat per un pinacle de tipus medieval, l’escola de les nenes i la residència de les monges Carmelites, on tenien cura dels malalts i vigilaven els nadons dels treballadors, entre d’altres edificis.

Visita a la Cripta Gaudí:

Durant la visita es va destacar que la cripta de la Colònia Güell va tenir en l’obra de Gaudí una importància cabdal ja que és la primera vegada que utilitza de forma unitària les seves innovacions arquitectòniques, tal com si es tractés d’una maqueta monumental de la Sagrada Família. També inclou nombrosos exemples del domini de les arts aplicades per part de Gaudí, tant pel que fa als elements del mobiliai com als purament ornamentals.

Destaquem les magnifiques explicacions que ens va donar la guia i que van permetre que les dues hores de la visita fossin realment molt agradables.

   


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: