Enviat per: SRC | 1 Abril, 2019

Visita a la Casa Vicens per part del Rotary Terrassa


Un grup de socis i familiars del Rotary Club de Terrassa hem realitzat la visita a la Casa Vicens de Barcelona.

La casa Vicens va ser el primer projecte important que va fer el genial arquitecte Antoni Gaudí i es va començar a construir l’any 1883 en una zona situada prop del torrent  de les Cassoles, al terme municipal de la llavors vila de Gràcia.

Actualment esta ubicat al carrer Carolines, número 20-26 i és una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i forma part del Patrimoni Mundial de la Unesco.

La visita ha estat comentada per un guia que ens ha ofert tot tipus de informacions per entendre tant l’obra com els motius que van portar a l’arquitecte a projectar-la en part tal i com avui la podem gaudir.

Malauradament del projecte original només en resta la casa i s’han perdut tant els jardins com la font monumental que li donava part de la seva raó de ser. Ara l’obra espectacular i única queda empresonada al mig d’edificis de dubtós gust i encaixonada en una zona de la ciutat de Barcelona on no li permet lluir gens ni mica.

Balcons amb roba penjada i tendals mig descolorits formen part del seu entorn i no ajuden gens a valorar la importància d’una obra que podem considerar cabdal per entendre el llegat que Gaudí va deixar en el modernisme a nivell internacional.

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: