Enviat per: SRC | 18 Març, 2019

Excursió descoberta dels llacs del Sot del Llop amb vermut final


Aquesta excursió el grup excursionista del Rotary de Terrassa l’hem començada deixant els cotxes a l’altra banda del trencall de can Font que es troba a banda esquerra de la carretera de Terrassa a Castellar C1415a, aproximadament al quilòmetre 22,7. Pugem amb els cotxes un tram de pista i els deixem a la cruïlla que trobem a dalt. Aquí prenem la pista a mà esquerra com si tornéssim en direcció a Terrassa.

La pista és molt ample i aviat trobarem un trencall que ens arriba de mà dreta que no cal fer cas. El proper el trobarem a la nostra esquerra i és un camí ample que baixa dret en direcció a la carretera. L’agafem fins que giravolta a mà dreta i poc a poc es va fent més estret. De cop s’endins en una zona boscosa i cal estar atents a trobar a la banda esquerra un trencall marcat amb un pal clavat que marca un caminet que ens porta en poques passes al llac de la Pepa que veiem bastant buit. degut a que darrerament no ha plogut gaire. Després de visitar-lo seguim el mateix caminet que volta el llac per la seva esquerra. Cal vigilar ja que el caminet aquí és estret i ple de brossa amb troncs d’arbre caiguts. Quan arribem a la llera d’un torrent cal travessar-lo i cercar un camí a l’altra banda que remuntarà el torrent. Aquest és el punt més difícil de l’excursió ja que el camí està poc marcat i fa una forta pujada. Quan remuntem el camí ens trobem amb un trencall on a la dreta veurem un caminet que ens porta al llac de la Lola, més ple que l’anterior.

Retornem al trencall anterior i aquí agafem un camí ample que puja molt dret i que al arribar a la part superior enllaça amb una pista que agafem a mà dreta. Caminem una estona per la pista fins que de nou enllacem amb una altra encara més ample i planera que ens portarà fins a una corba pronunciada a la dreta i on observarem un caminet que en poques passes ens porta al Pantà de la Mixeta que veiem mig ple.

Retornem a la pista que ara inicia una forta pujada, tot ignorant un trencall que trobem a mà esquerra fins que arribem al coll de Miralles on hi ha un gran encreuament de camins. Aquí triem la pista ample que trobem a mà dreta i la remuntem unes poques passes fins atrobar un espai a mà esquerra on ens aturem a esmorzar tot observant el cenobi de la Mola al fons, ja que aquest és l’únic punt on es pot arribar a visualitzar.

Acabat l’àpat retornem al coll de Miralles i ara agafem a mà dreta la pista que baixa fins a un nou encreuament de camins. Aquí triem la pista de la dreta que de nou baixa fins a trobar al costat d’un pi en forma de 4 un trencall a la dreta que agafem. Quan arribem a travessar el torrent de Miralles no fem cas a un trencall que trobem a la nostra dreta i seguim endavant de manera que a partir d’ara el torrent ens quedi sempre a la nostra esquerra.

Aquesta pista va baixant tot mostrant el desgast que li ha causat l’aigua en el seu traçat. No fem cas al dos trencall que anirem trobant a la nostra dreta. No es pot veure però al fons del torrent es troba el llac d’en Miquel de difícil accés. Quan arribem a veure al fons uns fils d’alta tensió cal agafar la pista més ample que trobem a la nostra dreta i que puja lleugerament. La seguim i arribem a tocar d’una torre d’alta tensió i ja tot planejant el camí ens porta just on havíem deixat els vehicles.

D’aquí ens hem atansat a les instal·lacions del Athletic de Can Salas per fer un vermut amb tots els que ens han acompanyat en aquesta excursió i han gaudit de l’excel·lent dia primaveral que hem tingut.

Podeu seguir el mapa de l’escursió a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/llacs-del-sot-del-llop-src19-34032511

   

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: