Enviat per: SRC | 10 Abril, 2019

Experiències de Realitat Virtual i Augmentada al Rotary de Terrassa


Al Rotary Club de Terrassa hem gaudit de la presentació d’en Frank del Aguila Espejo, director fundador de l’empresa Humantiks i Cofundador dels Serious Games Camp que ens darrers anys s’han desenvolupat a Terrassa.

La seva passió és connectar idees, persones i projectes unint art, tecnologia, joc i emoció. I per això fa servir diverses tecnologies que avui ens ha vingut a explicar com son els Serious games, la realitat virtual i la realitat augmentada amb l’objectiu de poder educar en valors, desenvolupar competències tècniques i transversals i promoure el benestar emocional de les persones.

En Frank  ha començat explicant la diferencia entre aquestes tecnologies, i dient que la Realitat Augmentada consisteix en una tecnologia que permet afegir informació virtual a la informació física ja existent i això ho pot fer gràcies a visualitzar-ho des d’una pantalla mòbil o des d’unes ulleres especials que no oculten el que veiem en el nostre entorn.

Aquesta és la principal diferència amb la Realitat Virtual, ja que no substitueix la realitat física, sinó que afegeix un entorn fictici al món real.

Llavors ha aclarit que la Realitat Virtual requereix d’uns dispositius que es posen davant dels ulls en forma d’ulleres (Oculus Go) i que permeten a la persona submergir-se virtualment en un nou espai virtual i que no permeten cap visió del que passa en el nostre entorn real.

Segons en Frankla  tecnologia ens permet crear emocions en les persones que les utilitzen i són les emocions les que enganxen i fan que aprenguem més fàcilment alhora que ens motiven a fer aquest procés d’aprenentatge”.

Ha ensenyat com es poden fer servir aquestes tecnologies per avaluar possibles trastorns de comportament, com per exemple en la detecció d’infants amb Trastorns de Dèficit d’Atenció TDAH, millorant molt la seva motivació en l’aprenentatge.

També ha parlat de l’aplicació en el tractament de fòbies, com la por a volar o als espais tancats, etc. I també en el tractament de dolors, entre moltes altres aplicacions enfocades al món de la salut.

Una altra aplicació on hi està treballant actualment és en la millora emocional de pacients oncològics, amb un programa d’investigació pràctica que compte amb la col·laboració de la Mutua de Terrassa i on els resultats estan demostrant el gran poder de generar emocions positives en malalts de càncer, fet que millora molt el seu benestar emocional.

En aquestes aplicacions s’utilitzen tècniques de visualització, programació neurolingüística, relaxació, reminiscència i llenguatge metafòric per disminuir l’estrès i l’ansietat associats a la mateixa malaltia i als diversos procediments mèdics que ha de patir el malalt.

En la part final de la seva exposició, en Frank ha deixat experimentar als assistents amb les dues tecnologies i poder comprovar com són aquests entorns que poc a poc s’aniran introduint en la nostra vida personal, social o laboral.

Amb aquestes sessions, el Rotary Club segueix apostant per ensenyar la realitat que ens envolta i en aquest cas podem afirmar que la Realitat que hem vist, ha estat, real, virtual i a més augmentada.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: