Enviat per: SRC | 15 Abril, 2019

Excursió per la ruta de les ermites de Marganell


Hem començat la sortida deixant el cotxe al trencall de la BV1123 que és la carretera que va de Castellbell a Marganell, just en el trencall que porta a Sant Cristòfol. Aquí hem continuat una estona per la mateixa BV1123 fins a trobar un nou trencall a ma esquerra que indica direcció a Sant Esteve de Marganell. A partir d’aquest punt trobem un primer encreuament que cal agafar a mà dreta i que puja tota l’estona per camí asfaltat.

Aviat arribem a la masia de can Font avui convertida en restaurant i on podem desviar-nos per observar la gran alzina que hi ha al seu costat. Destaquem que al costat hui ha una gra ja on es fan uns formatges i mató d’alta qualitat i que qui vulgui pot visitar.

Nosaltres hem continuat pujant per la carretera fins a trobar les restes de Sant Esteve de Marganell que hem visitat i de la que podreu trobar les pertinents explicacions en el PDF que us adjuntem al final de la crònica.

Sortint de l’església hem agafat un camí de terra que surt a mà esquerra i que s’endinsa cap a una zona de bonics camps cultivats i on les vistes de les agulles de Montserrat ens deixen bocabadats. El camí et porta a un de més ample que cal agafar a mà esquerra i que continua fins arribar prop d’una casa de pagès a la que no cal arribar ja que ens desviem per un trencall a mà esquerra que ràpidament baixa cap a la riera del Carner.

A la riera veurem la indicació de la font del Carner que normalment no raja i que podem trobar a uns 30 metres riera avall al costat d’una taula i unes cadires en una zona força obaga. Nosaltres em continuat ara camí amunt per remuntar la riera i al arribar a la zona més alta em cercat a mà esquerra una mena de cabana de pedra circular on hem parat per esmorzar.

Després em continuat el camí veient ja davant nostre les cases del nucli de Sant Cristòfol. Al primer trencall que em trobat ens agafat a mà dreta en direcció a Montserrat i al arribar a tocar d’una casa hem arribat a un carrer asfaltat que em agafat a ma esquerra.

Ara hem seguit la urbanització fins arribar al bonic nucli de Sant Cristòfol de Castellbell  on hem visitat l’església que té un bonic absis romànic amagat al seu darrera.

Un cop visitada hem retornat pel mateix carrer que ens havia dut a Sant Cristòfol i a la primera cantonada em girat a mà dreta tot passant per un corral on hi havia dos burrets. A partir d’aquí el camí es fa estret i transcorre per una zona de bosc de ribera tot passant per el costat d’una riera.

Finalment enllaça amb una pista ample que agafem a mà dreta i que voreja un gran camp amb una vista immillorable de Montserrat. Continuem sense deixar la pista fins a trobar a mà dreta un mirador fet de ferro on es pot saber el nom de cada agulla del massís. Després continuem sense agafar cap trencall fins que la pista giravolta a mà dreta i s’endinsa en un petit bosc i baixa després fins a travessar dues rieres.

Després de la segona passem pel costat d’una petita casa  i arribem a una zona en que hi veurem espais per cavalls ja que pertany a una hípica que aviat veurem. Aquí cal estar atent a un trencall a mà dreta que indica en direcció a l’ermita de Sant Jaume de Castellbell , la darrera que visitarem i que es troba al costat mateix de la hípica.

Un cop visitada agafem el camí que surt del seu costat i que va paral·lel a la carretera i baixem uns pocs metres fins que trobem l’àrea on havíem deixat els cotxes aparcats per tornar a casa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: