Enviat per: SRC | 17 Novembre, 2019

Fotos i crònica de l’excursió al mirador de Salvador Vives i cova de les Mercès


La sortida del grup excursionista del Rotary Terrassa l’hem començat deixant el cotxes a l’aparcament de la Barata i agafant una mica més amunt de la carretera de Talamanca i a mà esquerra un caminet que amb una forta pujada mena a l’antic camí ral de Manresa a Barcelona. L’hem seguit a mà dreta una bona estona fins que hem trobat un trencall a mà esquerra que puja dret i fort . És un camí que puja amb poques xones planeres fins que arriba a un trencall quasi a dalt de la carena. A mà esquerra el camí ens portaria al Coll Estret però nosaltres l’agafem a mà dreta fins arribar al Coll de Daví. Un cop d’alt trobem uns metres més endavant un forta a la roca a tocar del camí que es conegut com el Sot de les Unces.

Continuem pel camí ral amb unes excel·lents vistes de la serralada de Montserrat fins que trobem a mà esquerra uns padrons que marquen que hem de deixar el camí que fèiem. Cal anar en compte ja que no existeix cap camí marcat i que a més és una zona bastant rocosa. Cal seguir el padrons i anar en compte de no desviar-se ja que si els perdeu no sabreu trobar l’única ruta vàlida i que porta al Mirador de Salvador Vives (tingueu en compte que us queda endavant i a mà dreta).

Al mirador gaudireu d’una vista espectacular de la Roca Salvatge en primer terme i de Montserrat com a teló de fons. Aquí hem parat per esmorzar tot gaudint del paisatge i de les olors de les farigoles i el romaní que t’envolten. Després d’esmorzar un grupet ens hem aventurat a baixar fins a la punta del mirador. És relativament fàcil i quan estas a la punta i tornes enrere a mà dreta hi ha un sender tapat per la vegetació que porta a una balma amagada, anomenada Balma del Llop.

Desprès em tornat enrere fins al trencall marcat amb padrons abans citat. Un cop al camí hem seguit a mà esquerra fins que després de passar per una zona boscosa hem arribar a una zona oberta on de nou cal cercar uns padrons que indiquen que ens hem de desviar a mà esquerra. Si abans no hi havia camí a seguir ara el camí encara costa més de trobar. És molt important que cerqueu els padrons i els seguiu tot desviant-vos més aviat cap a la vostra dreta.

Arribareu a un punt on hi ha un petit mirador en direcció a la Roca Salvatge i que cal baixar-lo per la part de l’esquerra. En aquest punt i seguint els padrons hem arribat a una mena de mur de pedra seca i just al seu davant un corriol que s’endinsa pel bosc i baixa en direcció a la nostra esquerra.

Nosaltres hem baixat amb compte i, en un punt on sembla que cal continuar recte, el que hem fet és girar a la dreta i seguint uns metres més endavant, tot observant a la dreta, hem trobat un arbre amb forma de V que marca l’entrada de l’amagada cova de les Mercès i que té com a curiositat dues boques en forma de 8.

Un cop visitada la cova hem refet el camí i hem tornat enrere fins al Coll de Daví i després baixant pel camí ral fins a l’aparcament on havíem deixat els vehicles.

Mapa a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/mirador-de-salvador-vives-i-cova-de-les-merces-src19-41604532

Distancia 7,00 Km / Desnivell 260 m.

Com que és una zona de bandolers us deixem amb una crònica que hem lliurat a tots els que han fet aquesta excursió:

El camí Ral de Coll de Daví i els bandolers

       

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: