Enviat per: SRC | 22 gener, 2020

Matinal per visitar la Pedra Degollada i la font de can Margarit


L’excursió a començat a la urbanització de can Corbera de Viladecavalls, just on comença el camí asfaltat de can Boixeres. Aquí hem començat a pujar per la pista fins a trobar a mà dreta un trencall que indica l’accés  a la font de sant Miquel. No l’agafem i seguim ara de forma

més planera fins a trobar a mà esquerra unes tanques de fusta que ens marquen on està situada la Pedra Degollada. Es pot veure des del camí però nosaltres hem baixat amb compte fins a la mateixa pedra per observar-ne els detalls.

Després hem continuat la pista fins a trobar a mà dreta una placeta amb varis camins. Primer hem agafat el que surt més a mà dreta i que va paral·lel a la mateixa pista per on hem vingut. Uns passos més endavant trobem un trencall que de nou cal agafar a mà dreta per un camí estret que s’endinsa en una zona boscosa. Aquest camí de cop inicia una forta pujada.

Pugem una estona fins a trobar un pi caigut que cal passar per sota. En aquest punt ja quasi arribem a la carena que cal resseguir una estona fins que arribem a un pal que indica que som al Turó de la Barromina. Les vistes aquí són força interessants ja que, a més d’una panoràmica de Viladecavalls i part de Terrassa, permet una bona perspectiva de la serralada de Sant Llorenç del Munt.

Com que feia vent no ens hi hem quedat a esmorzar i em baixat pel camí anterior fins a la placeta on havíem agafat el primer camí i allí arrecerats em esmorzat. Un cop tips hem agafat un camí que surt de la plaça i que en pocs metres et porta als forns Riscal on encara es pot observar les dues boques dels forns de calç i la casa del qui en tenia cura. Pel camí de sobre es poden observar els perímetres dels forns i també es pot veure un forn de calç més antic amb un pi que hi ha crescut just val mig.

De nou hem agafat la pista fins a pujar a tocar de l’entrada de can Boixeres, actualment tancat. D’aquí surt a mà dreta una pista que ara baixa i que passa per unes esllavissades de roques a mà dreta. Poc més endavant trobem a mà dreta un tancat de ferro i poc desprès a mà esquerra una gran bassa pels bombers. Aquí surten varis camins a mà dreta que pugen cap als turons i que no cal seguir.

Nosaltres seguim baixant per la pista fins a trobar un senyal que indica un petit caminet que porta a les runes de can Margarit. Ja quasi no en queda res i només es pot observar una volta del seu antic celler. Retornem a la pista i seguim baixant fins que trobem a mà esquerra un trencall que du a la font de can Margarit.  Hi anem perquè val la pena de veure una font que normalment sempre raja i on s’hi poden veure salamandres.

Retornem a la pista i la seguim una bona estona fent ziga-zages i observant a la nostra esquerra la construcció de can Boixeres que ens va acompanyant. També podem observar al fons una zona de Barcelona i el mar.

Finalment la pista ens porta a un trencall amb diversos camins i una fita que indica el camí particular de la masia Castany (coneguda com a can Boada de les Parentes). No ens hi acostem perquè hi sol haver un gos deslligat que no te bona pinta.

Nosaltres prenem el camí que queda més a l’esquerra i que de forma planera s’endinsa en una zona anomenada l’Alzinar. Aquest camí ens porta fins a un encreuament anomenat La Galla. Aquí cal agafar el camí que ens queda més a l’esquerra que baixarà i pujarà fins a portar-nos a un carrer de la urbanització de can Corbera. En el primer trencall que trobem girem a l’esquerra i arribarem al camí de can Boixeres on havíem deixat els cotxes i tornem a casa.

El mapa de l’excursió el podem veure a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-pedra-degollada-el-turo-de-la-barromina-i-can-margarit-45249585

Son uns 6.700 metres caminats amb un desnivell d’uns 150 metres i és una excursió apta per a tothom.

Us deixem un PDF amb explicacions del que hem visitat: text excursió pedra degollada

          


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: