Enviat per: SRC | 3 febrer, 2020

Fotos i resum del Fòrum Obert amb Joan Antonio March


La presidenta del Rotary Club de Terrassa, la Sra. Carme Espí  va donar inici al Fòrum Obert amb la benvinguda a les autoritats, socis i assistents al acte i va passar un vídeo informatiu sobre la lluita que Rotary International conjuntament amb la Fundació Bill i Belinda Gates porten a terme per erradicar la Polio al món.

Del ponent, el Sr. Juan Antonio March autor del llibre Poder y futuro veinte líderes mundiales y el mañana va destacar que ha pogut conèixer de primera mà molts líders mundials i que ha tingut el privilegi de viure d’a prop decisions i estratègies que han marcat el rumb de la història.

Després del sopar va donar més detalls del conferenciant, destacant que Juan Antonio March Pujol va néixer a Barcelona, és llicenciat en Dret i va iniciar la seva carrera diplomàtica el 1986, ha estat ambaixador d’Espanya a les Nacions Unides de Ginebra i l’Organització Mundial de Comerç. Ambaixador de Rússia i dels països d’Àsia Central com Uzbekistan, Turkmenistan, Armènia i Bielorússia. També va ser president del Consell de l’Organització Internacional de Migracions, president de la Conferència de Desarmament i president del Comitè de Finances de la OMC i va ser l’impulsor de la cúpula de Miquel Barceló a la sala del Consell dels Drets Humans de la seu de les Nacions Unides de Ginebra. A principis dels noranta va ser Vicepresident de l’Agencia Espanyola de Cooperació Internacional i Director General de Cooperació amb Amèrica Llatina. Ha treballat a la Unió Europea com a membre del gabinet del comissari Claude Cheysson, encarregat de la Política Mediterrània i a la OCDE com a representant de la Comissió Europea en el Comitè d’Ajuda al Desenvolupament. Actualment és president de la fundació ONUART.

A continuació el ponent va prendre la paraula i va enfocar la seva exposició desenvolupant  els següents punts:

  • La importància cada vegada més creixent de les potencialitats de les persones a nivell individual per crear i innovar. La humanitat desenvoluparà la intel·ligència artificial i el segle XXI serà un segle sense límits
  • El repte d’adaptació que significarà el Brexit per la Unió Europea davant una molt possible aliança a tots nivells entre els E.E.U.U. i Gran Bretanya. Cal que Europa busqui noves fórmules si vol continuar tenint la supremacia mundial.
  • Aquesta reformulació de l’espai europeu passa per fer una Unió Europea més àmplia amb la incorporació de la URSS i Turquia.
  • Un dels principals motius pels quals Europa s’ha distanciat tradicionalment de la URSS ha estat per l’animadversió dels E.E.U.U. cap a aquesta potència.

El mateix ponent va donar inici a un col·loqui amb els assistents que li van formular preguntes a les que ell va donar resposta sobre diverses qüestions relacionades amb:

  • La importància dels lideratges individuals enfront dels lideratges col·lectius.
  • El potencial de Xina i la URSS en el nou plantejament mundial
  • La relació entre l’Europa i el món àrab
  • L’arribada de la indústria europea a Xina i la facilitat com en aquest país s’ha fet una revolució industrial que ha Europa va costar més de 100 anys
  • Abans de fer una Europa més àmplia cal solucionar el problema dels nacionalismes interns
  • La dificultat de resoldre les desigualtats entre les persones i països en un món amb un sistema econòmic marcat per la globalització

Finalment la Presidenta del Rotary Terrassa, la Sra. Carme Espí va lliurar un llibre sobre la Història de Terrassa al ponent com a agraïment del club i un ram de flors a qui va fer possible la seva presencia en aquest Fòrum.

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: