Enviat per: SRC | 17 febrer, 2020

Excursió a les surgències de la Saiola i la Barbotera


El grup excursionista del Rotary Terrassa hem fet una excursió a la zona de la riera de Rellinars. Poc abans del quilòmetre 14 de la carretera B122 de Terrassa a Rellinars i a mà dreta hem baixat per una pista en direcció  a la riera de Rellinars.

Després de creuar la riera hem deixat el cotxe on la pista es fa planera i d’aqui hem començat a caminar seguint la mateixa pista que ressegueix la riera per la seva esquerra i fisn a trobar un trencall amb un camí que travessa la riera a la nostra dreta i una pista que puja a la nostra esquerra.

Hem seguit aquesta segona pitsa que puja cap a la masia de les Boades fins que hem trobat a mà dreta un trencall que baixa cap al llit d’una petita riera, hem seguit el camí que passa pel costat de la llera per la seva banda esquerra fins que gira a mà dreta travessant el torrent fins a trobar el forat de la Barbotera, una surgència intermitent que rajava abundantment.

Després hem tornat enrere fins al trencall d’abans. Aquí hem agafat el camí que travessa la riera de Rellinars i en una nova cruïlla amb 2 camins hem agafat el que ens quedava més a l’esquerra i que segueix la riera per la seva banda dreta. Uns passos més endavant ens hem desviat un moment per un caminet estret que porta deseguida a la font del Trull, just a l’altra banda de la riera.

Retornem a la pista i seguim forçà estona aquest camí en pujada amb la riera sempre a la nostra esquerra fins que em vist al mig de la riera unes grans roques en les que ens em aturat per esmorçar.

Un cop tips hem continuat pujant per la pista fins a trobar a mà esquerra una fita que marca l’inici d’un caminet que baixa fins a la Saiola, una nova surgència d’aigua que surt del subsol i alimenta la riera.

Desprès hem refet el camí en direcció a on haviem deixat el cotxe i ens em atansat a la font de Carlets que treia aigua per tots els seus forats.

Un cop travesada de nou la riera de Rellinars hem agafat un petit camí a mà dreta que porta fins a un lloc on la riera passa pel mig d’un petit canyó de pedra amb curioses formes treballades per l’efecte de l’aigua.

Al tornar a Terrassa hem paratr als Caus però ja no rajaven.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: