Enviat per: SRC | 7 Març, 2020

El Rotary Terrassa us desitja un feliç Dia Internacional de la Dona!


Rotary està ple de dones inspiradores i en el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, volem recordar a totes les dones que marquen o han marcat una diferència en el món. I, d’entre elles Rotary International vol destacar a Dorota Wcisła, que fa fundar el Club Rotari de Elbląg Centrum, un club només de dones a Polònia.

Dorota havia format part d’una organització de servei; però li semblava que no feia prou per la comunitat i un amic seu, coordinador de Rotary, li va suggerir que fundés un club rotari. I així va ser com al 2015, la periodista Dorota va aplegar un grup de dones amb esperit solidari per fundar el Club Rotari de Elbląg Centrum. Un club que aplega tot tipus de dones amb professions ben diferents com advocades, periodistes, doctores o educadores.

Per treballar en projectes de desenvolupament de la seva comunitat, el club Elbląg ha creat aliances amb diferents organitzacions i en un dels seus projectes han preparat centenars de paquets amb petits productes i articles de necessitat per a les persones grans en risc d’exclusió social. El membres del club també visiten infants que viuen en cases d’acollida, escoles de discapacitats o centres d’educació especial.

Per inculcar els valors de Rotary en la joventut les mateixes sòcies fan que els seus fills també participin en els diferents projectes de servei que fan. “El bé que fem pels altres sempre retorna a nosaltres” diu la Dorota, que també és l’editora de la revista Rotary Polska.

En el Dia Internacional de la Dona, la Fundació Rotaria vol retre homenatge a totes les dones que lideren accions socials en les seves comunitats. I el Rotary de Terrassa que aquest any també té una presidenta, la Carme Espí, amb una junta amb una presència destacada de dones es suma a aquesta celebració però fent esment a que la celebració del Dia Internacional de la Dona no hauria de ser un fet puntual sinó que hauria de ser un fet quotidià, plenament integrat a la societat i als valors de la ciutadania i que ja no calgués dedicar-li un dia a l’any per recordar-ho.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: