Enviat per: SRC | 7 Juny, 2020

Excursió a les Fons de la Teula i la Roca


Un grup del Rotary Terrassa hem decidit reempendre les excursions després del confinament i hem deixat els cotxes en un aparcament que hi ha al carrer del Pla de can Cardús a la urbanització de Can Gonteres.

Hem baixat cap a la Riera de Gaià, que avui portava aigua ja que els Caus ragen des de fa dies i em cercat un camí a l’esquerra just al Pla de Merà. El camí s’endinsa en un bosc i comença a pujar fins que es fa més planer i travessa un torrent.

Més endavant agafem un trencall a mà esquerra que puja fort i arriba a un encreuament amb un punt geodèsic i una sèrie de pistes amples. Hem agafat el de més a la dreta que va planer i desprès de veure la mola al fons hem observat a la dreta del camí unes alzines sureres.

De nou hem seguit la pista fins que em trobat un camí a l’esquerra que puja cap a un camp que antigament havia estat cultivat. El camp el travessem per la seva dreta i més amunt agafem un trencall a ma dreta que s’endinsa en una zona ombrívola força bonica.

Només trobem un nou trencall a ma dreta que agafarem al tornar. Més endavant arribem al bonic racó de la font de la teula amb els seus dos brocs rajant. Al pla de la font hi ha una placa amb una ampolla on es pot deixar algun missatge protegida per una teula.

Nosaltres hi hem esmorzat tot escoltant el soroll del torrent que baixa escolant-se per les pedres. Desprès hem tornat per on hem vingut fins al trencall que abans hem esmentat tot baixant pel camí que queda més a l’esquerra. El camí baixa per un bosc ombrívol fins arribar a una pista ample que hem agafat a l’esquerra.

Després d’una forta giragonsa hem cercat a la dreta un caminet que baixa al racó de la font de la Roca que més que una font és un salt d’aigua de la riera que ens ha acompanyat tota l’estona. El lloc és molt bonic i amb força aigua.

Després hem tornat a la pista que baixa suaument. Aquest camí és el camí vell de can Font de Gaià a la Pineda i en ell hem cercat l’herba remeiera anomenada cap d’ase.

Finalment hem arribat a un espai obert amb oliveres i una caseta. El camp ja pertany a la masia de Can Font de Gaià que és ben propera.

Nosaltres hem travessat el camp per agafar la pista que trobem a l’altra banda a ma dreta i que baixa per travessar el Torrent de la Font de la Teula. El camí ja no te pèrdua i desprès de deixar enrere dos camps amb una nona vista de Viladecavalls al fons tornem a enllaçar amb el camí que havíem agafat a la pujada.

Refem el camí fina a tornar a la llera de la riera de Gaià que ara seguim avall. Al trobar el camí que porta al cotxes l’hem deixat enrere i em baixat una estona més per la riera gaudint de l’aigua que portava. Més endavant trobem a l’esquerra una pista que puja. L’hem seguim fins que a mà dreta veiem un bosquet de pins net que hem remuntat fins al lloc on havíem deixat els cotxes.

És una excursió bonica de fer quan les fons ragen i ben a prop de Terrassa, amb un recorregut d’uns 6 quilometres.

Enllaç a Wikiloc: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/font-de-la-roca-i-de-la-teula-src2020-50116815

Enllaç a l’explicació de l’alzina surera i el cap d’ase: Alzina Surera i cap d’ase 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: