Enviat per: SRC | 4 Juny, 2021

Documental ” Eduard Torres, un home contra el Tedi” al Rotary de Terrassa


plenari sobre l'Edi

En una sessió virtual el Rotary Club de Terrassa ha fet la projecció del documental del cineasta Antoni Verdaguer sobre l’humorista i dibuixant terrassenc Eduard Torres i Crusat  “Edi” i que es titula Eduard Torres, un home contra el Tedi.

Es tracta d’un documental d’una hora de durada en el que l’estimat Eduard Torres, ja malalt, repassa amb to d’humor  la seva vida a través d’una amena conversa amb  les preguntes que li van fent l’Antoni Verdaguer i la Rosa Aguado.

L’Edi comença explicant la seva infantesa a l’escola de la Puríssima i després a cal Sr. Artigues, les vivències del batxillerat, el servei militar i la seves trajectòries laborals a Gelida i a les empreses Tierbo i Karhu.

Seguidament el documental fa incidència en la relació de Torres amb el món de l’hoquei, especialment la seva vinculació amb el C.D. Terrassa d’Hoquei com a un dels primers socis, com a jugador des dels 15 anys, com a entrenador de l’equip de noies amb les que va quedar campió d’Espanya i finalment com a àrbitre.

El documental detalla, la seva vida familiar amb la seva esposa i fills (família Torres –Bach), la seva vinculació amb el mon del jazz i les caricatures que feia als músics, els acudits diaris durant 48 anys al Diari de Terrassa, l’estret lligam amb els Gegants de Matadepera, les caricatures que feia a la Fira Modernista i a la Fira del Dibuix, les xerrades i conferències a moltes entitats de la ciutat, exposicions, pregons de festes, dibuixos de cartells i de programes i presència a moltes celebracions.

Intercalat en el relat personal que fa l’ Edi, el documental té la participació de diferents testimonis, persones amb les qui Eduard Torres va coincidir al llarg de la seva vida en molts camps: trobem el testimoni del jugador d’hoquei, Antoni Nogués; de l’àrbitre, Xavi Adell; del periodista, Josep Mª Francino; de l’amant del jazz, Valentí Grau; del president dels Col·leccionistes Terrassencs;  de l’alcalde de Matadepera, Nil López; dels Amics dels Gegants de Matadepera, Jordi Hurtado; i finalment, de la presidenta del C.D. Terrassa d’Hoquei, Lidia Martí.

Acabada la projecció el Sr. Joan Castelló, president del Club, va dedicar unes sentides paraules de record a la figura de l’Edi, traspassat el 29 d’abril de 2020 i va dir que aquesta projecció volia ser un homenatge que el Rotary fa a la seva figura.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: