Enviat per: SRC | 26 Novembre, 2021

Conferència de la Montse Jorba sobre el què amaguen les Majestats de la Cerdanya


El Rotary Club de Terrassa ha acollit aquest dimarts dia 23 de novembre la conferència de la Sra. Montserrat Jorba Valero  “Què amaguen les majestats de la Cerdanya?”.

La ponent ha explicat les imatges del Crist crucificat romàniques de la Cerdanya, unes majestats vestides i en actitud triomfant que són originàries d’aquesta vall pirinenca i que van tenir una difusió molt curta en el temps (poc més de 100 anys).

A més d’aprofundir en els seus orígens,  la seva iconografia i filiació estilística, l’estudi d’aquestes majestats demostra la importància que van tenir el comtat de la Cerdanya i els bisbats de Ripoll i Urgell en la seva producció i culte durant els segles XII i XIII.

Montse Jorba és llicenciada en Història de l’Art, Màster d’Anàlisis i Gestió del Patrimoni i membre del patronat de la fundació Arxiu Tobella. El seu camp d’estudi és el de les connexions entre l’art romànic i el món bizantí en temps medievals. 

La presidenta del Rotary de Terrasa, Sra. Mireia Serra va agrair a la Sra. Montserrat Jorba la seva magnifica conferencia i remarca “la importància de tenir aquest tresor cultural únic,  localitzat en la nostra geografia i que  una persona de la rellevància cultural de la Sra. Jorba  s’hi hagi interessat i hagi dedicat el seu temps a fer-ne una recerca històrica i de connexions multi-culturals.

Us deixem amb unes fotografies de l’acte:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: