Enviat per: SRC | 14 Març, 2022

Presentació del llibre Carta de Grisos i del CD Cançons del nostre record


IMG-20220223-WA0010En el decurs d’un plenari a la seu del Rotary Club de Terrassa el Sr. Josep Puy i el Sr. Domènec Ferran han presentat un muntatge que combina història i cançons.

En Josep Puy és l’autor del llibre “Carta de Grisos” que conté idees biogràfiques d’infantesa i adolescència en el barri de Ca n’Aurell i en Domènec Ferran és l’intèrpret d’un seguit de cançons que ha editat en format de CD recentment a Distac Studio conjuntament amb les seves filles Berta i Blanca.

El muntatge ha començat amb un recull de fotografies de l’antic barri de ca n’Aurell entre les que en Puy destaca l’antiga masia que va donar nom al barri, la plaça del Progrès, les festivitats del Corpus amb les catifes de flors que s’hi feien, els antics centres educatius com l’acadèmia Palenzuela, el grup escolar Torrella, els espais de llure del barri com el Cine Doré, el Salon Sevilla, l’espai esportiu de la Piscina Vella, construït per la família Vilar, el cafè Nova Paloma i el cafè el Sol, els espais religiosos com l’església de la Sagrada Familia, el malgrat temple evangèlic que hi havia al carrer Galvany, o el magnífic pavelló de la Sagrada Família, inaugurat l’any 1966 i on s’hi van desenvolupar actes de gran importància per la nostra ciutat com la visita del circ Ciudad de los Muchachos, partits de la Copa Davis, mítings de partits polítics o, en especial, concerts mítics com el que es va fer al Nadal del 1966 amb grup d’els Setze Jutges o el de l’1 de gener de 1967 amb el primer concert d’en Raimon, entre d’altres.

A continuació li cedeix el torn al Domènec Ferran que explica que cada dia, durant la pandèmia, s’inventava lletres de cançons que interpretava amb l’ukelele i penjava a les xarxes. Uns mesos després va decidir recollir cançons de la seva joventut per gravar el CD que avui presenta i coincidint amb les darreres paraules del Puy aprofita per interpretar la cançó “Al vent” d’en Raimon.

20220222_222725En Puy segueix explicant que la data del 7 de febrer de 1971 amb el concert de Pete Seeger al Pavelló de la Sagrada Família, significa una fita molt important ja que va ser el primer recital que aquest cantant va fer a l’Estat espanyol, després de la prohibició governativa que no va deixar que es fessin ni a Barcelona ni a Madrid. En Josep Puy recorda l’ambient d’aquell dia ja que ell hi era present i en Domènec aprofita per interpretar la cançó “ Què se n’ha fet d’aquelles flors?” del mateix Pete Seeger.

 

Després en Josep Puy continua recordant altres espais emblemàtics del barri com l’escola La Campana, tancada l’any 1939 i l’edificació en el seu solar del Teatre de la Sagrada Família del que mostra unes fotografies inèdites. També recorda que un altre cantant que actuà al pavelló va ser en Lluís Llach que poc temps s’havia estrenat al local del Socialet.

Explica que l’any 1973 el pavelló de la Sagrada Família es va transforma en l’Sferic i que el 1976 hi va tenir lloc el primer míting del Partit Comunista d’Espanya que en aquella data encara no estava legalitzat. Al míting s’hi va cantar la cançó “L’estaca” de Lluís Llach, que tot seguit interpreta en Domènec.

En Josep finalitza la seva exposició parlant d’altres records del barri com el del bar Lucense, el grup musical Els Tamm entre d’altres records que finalitzen amb una interpretació per part del Domènec de la cançó de Bob DylanEscolta’m en el vent”.

El Rotary Club de Terrassa agraeix al Josep i al Domènec, socis ambdós de l’entitat que hagin fet aquesta presentació i ens hagin fet passar una estona tant bonica recordant i cantant velles cançons que ja ens pertanyen una mica a tothom.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: