Enviat per: SRC | 18 Juliol, 2022

Declaració del Grup, excursionista del Rotary De Terrassa davant de l’incendi del Bages


Excursions RotaryEscrivim aquestes paraules mentre veiem unes imatges que fan esfereir. Pobles del nostre voltant, veïns i amics que ens són properes estan patint els estralls del foc i alguns han perdut les seves terres, les seves llars o els records d’un espai natural que mai més tornaran a veure com estava.

Un incendi és un desastre natural que afecta a la vegetació d’un territori i a la seva fauna i amb un any de tanta sequera i amb les fonts seques i les rieres ermes, la sensació de no saber què fer i de frustració és molt gran.

El Grup excursionista del Rotary fa molts anys que existeix i en la seva història ha visitat nombroses vegades els indrets del Pont de Vilomara, Sant Benet de Bages i Talamanca, entre d’altres espais del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, com els termes de Vacarisses o Rellinars i que ara pateixen perquè el foc no els afecti.

Volem expressar en aquest comunicat el nostre recolzament vers els que estant patint la incertesa d’aquests moments i preguem perquè no hàgim de lamentar cap pèrdua personal.

El nostre reconeixement a la gran tasca que fan els bombers, els ADFs i els voluntaris que hi estan ajudant.

Ara no és el moment de criticar el què s’està fent bé o malament amb la natura, però si que voldríem proposar un diàleg obert per repensar, entre tots, com es podria evitar que segueixin succeint aquests focs tant devastadors; ja que, malauradament, això no és cosa d’un dia i, amb l’actual crisis climàtica, segur que anirà a més.

El Rotary Club de Terrassa, al qui pertany el nostre grup excursionista, defensa i te cura de la natura, la cultura i el territori, però sobretot ens importa la gent i els pobles del nostre entorn que ara pateixen. Estem al vostre costat, molts ànims !


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: