Enviat per: SRC | 3 Octubre, 2022

Conferència del Marc Galí al Rotary Terrassa


En el decurs d’un sopar amb presencia de més de 30 persones en Marc Galí, ha estat presentat per la Mariona Viguès, del que n’ha glosat la seva importància com a activista cultural que ha permès recuperar bona part de les festes populars de la nostra ciutat i ha estat reconegut amb les distincions que l’honoren com a Terrassenc de l’any o com a Capgròs de la ciutat.

En Marc ha començat destacant que “la vida cultural d’una ciutat és fruit de l’esforç de molta gent”.

La conferència s’ha desenvolupat en 3 grans apartats: els ritus que permeten mantenir una tradició durant molt de temps i que es poden adaptar a noves situacions i així mantenir-se durant molt temps; la festa com a espai per relacionar-nos i finalment la Festa Major de Terrassa.

De la Festa Major ha explicat els 3 nivells en que es pot dividir: “el nucli o part central”, formada pels actes tradicionals i que estan contemplats en els protocols, “els complements” que serien els rituals nous que encara no s’han convertit en referents i “l’embolcall”, que serien aquells actes en que els actuants venen de fora de la ciutat.

Finalment ha fet un repàs a la Festa Major de Terrassa juntament amb l’audició de les seves musiques més significatives i de les que ha destacat “l’estapera, que és d’origen terrassenc i que actualment s’ha convertit en un referent dins i fora de Catalunya”.

Segons en Marc GalíTerrassa és una de les ciutats de Catalunya amb més riquesa de cultura al carrer, tant de figures com de balls”.

La presidenta del Rotary, la Nuri Escudé, en agraïment a la seva xerrada, li ha lliurat un llibre sobre la història de Terrassa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: