Enviat per: SRC | 13 Octubre, 2022

Josep M. Puente presenta el llibre 59 editorials del CEC al Rotary Terrassa 


20221011_224424En Josep M. Puente ha estat homenatjat recentment, en el seu 80 aniversari, per el Centre Excursionista de Catalunya. 

En aquesta celebració es va commemorar el fet de que en fos el president de l’entitat durant 11 anys i li van dedicar un llibre amb les 59 editorials que ell mateix va fer per la revista Muntanya durant tot aquest període. La revista Muntanya l’edita el CEC des de fa 40 anys. 

El CEC té 145 anys d’existència i ha estat l’única institució catalana que ha pogut preservar els seus fons documentals integres sense haver estat manllevats, cremats o destruïts malgrat els conflictes i guerres que li ha tocat viure. Actualment el seu arxiu ocupa més de 400 metres d’estanteries, conté més de 700.000 imatges de finals del segle XIX i principis del XX i en bona part està digitalitzat. Disposa d’una important col·lecció de màquines de fotografiar de les que destaca una Leyca d’or que va ser donada per el Sr. Antoni Samaranch. 

En J.M. Puente a més de presidir l’entitat del CEC va ser durant molts anys el responsable de la construcció i manteniment de la gran xarxa de refugis de muntanya que te l’entitat en tot el territori català. 

Al final de la seva xerrada na lliurat uns exemplars del recull de les 59 editorials als presents. 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: