Enviat per: SRC | 25 Novembre, 2022

Josep Marínez Vila conseller delegat de Saba ha parlat sobre la mobilitat urbana sostenible al Fòrum del Rotary Terrassa


forum rotary 2022 2Josep Marínez Vila conseller delegat de Saba ha parlat sobre la mobilitat urbana sostenible al Fòrum del Rotary TerrassaEl Sr. Josep Martínez Vila, conseller delegat de Infraestructures ha estat el convidat del Fòrum Obert del Rotary Club de Terrassa i ha parlat sobre “Els aparcaments com a hubs de mobilitat urbana sostenible per a persones i mercaderies”. La seva presentació ha anat a càrrec del soci del club Sr. Joan Castelló.

En el decurs de la seva ponència ha parlat sobre els canvis en l’ecosistema urbà: els nous hàbits de mobilitat, les noves rutines i els nous vehicles que s’hi han incorporat en els darrers anys.

També ha explicat com el creixement exponencial de l’ecommerce està esdevenint insostenible pel seu elevat impacte en la congestió vial i el medi ambient.

Saba està present a 178 ciutats arreu del món i entre elles a Terrassa amb 3 aparcaments.

Segons ell la mobilitat avui ha de pensar-se en clau de sostenibilitat econòmica de manera que la mobilitat s’ha de gestionar, no s’ha de restringir. Fins hi tot els canvis urbanístics que moltes ciutats han aplicat darrerament no sempre serveixen per reduir per exemple les emissions, ja que comporten més circulació de vehicles i en molts casos aquestes caldria revisar-les i canviar-les si realment han resultat ineficients.

També ha explicat que els aparcaments són actualment una solució per a donar resposta a aquests nous reptes i que la gestió de la mobilitat urbana passa per aconseguir que els aparcaments serveixin per amagar els cotxes, de tal manera que els carrers quedin nets de cotxes i els desplaçaments no siguin per anar a un lloc en concret sinó per anar a un aparcament i des d’aquest el desplaçament sigui sempre a peu o amb transport públic. Igualment han de servir com a mini-hubs per a la distribució de mercaderies per la nit i evitar els col·lapses del centres comercials de les ciutat actualment plens de furgonetes i camions durant bona part de la jornada.

El Fòrum Obert del Rotary Terrassa és una conferència anual que s’organitza per a tractar de temes transversals que tinguin un impacte real en la nostra societat i per aquest motiu aquesta conferència sempre es fa oberta a tothom.

Al final de la conferència la presidenta del Club, la Sra. Nuri Escudé ha lliurat un obsequi al conferenciant i un detall a la seva muller i ha agraït als assistents i en especial als representants dels diferents grups polítics de la ciutat la seva presència.

Més info a youtube: https://youtu.be/-1uV4cPiERs


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: