Enviat per: SRC | 15 Març, 2023

Donació solidària del Rotary per el nou local de l’AVAN a Terrassa


Donació (Cartel (A3 horizontal))El Rotary Club de Terrassa a lliurat un taló simbòlic corresponent a l’ajuda solidària que es va recollir durant el sopar de Nadal i amb la venda d’entrades del concert d’orgue de Sant Pere i que va pujar a 2.500 € que seran destinats per part de l‘AVAN a les obres del nou local que estan rehabilitant a Terrassa.

Els membres de l‘AVAN que han assistit al sopar han estat: Cristina Urriza, presidenta, Sra. Carme Balaguera, Vicepresidenta, Sr. Marià Galí, patró i Sr. Ramon Costa, secretari.

La Sra. Mariona Viguès ha fet la presentació dels convidats, tot destacant que l’Associació Vallès Amics de la Neurologia, La Fundació AVAN, va néixer a Terrassa el 1993. Van ser vint-i-set socis fundadors, familiars de persones amb malalties neurològiques que tenien el mateix objectiu que la fundació té avui: donar suport a les persones amb malalties neurològiques i a les seves famílies. El que va començar com un grup de famílies, avui és una fundació en constant creixement. A Terrassa en concret, atenen a més de 280 persones i realitzen més de 100 primeres visites anuals.IMG-20230314-WA0000

Tot i veure’s obligats a aturar l’activitat, com es va aturar tot el país, avui fa precisament 3 anys per la COVID; tan aviat com vam poder, el 18 de maig (dos mesos després) reprenien la feina encara que fos de manera diferent i amb les limitacions imposades, però AVAN se’n va sortir.

I avui el repte és molt gran, immens: un equipament nou a Terrassa que vol esdevenir un centre de referència en l’àmbit de la neurologia i des de Rotary volem posar-hi el nostre petit granet de sorra. Per acabar, ha convidat a visitar la web d’AVAN; destil·la frescor, optimisme, destil·la feina ben feta i il·lusió, destil·la “màgia”, la “màgia” que té AVAN

El Sr. Ramon Costa ha fet una presentació de l’entitat en el que ha destacat que l‘AVAN és una entitat sense ànim de lucre que ofereix suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones amb malalties neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores. Va néixer l’any 1993 a la ciutat de Terrassa i actualment és present també a Sabadell, Rubí, Sant Cugat i Castellar del Vallès.

20230314_230706Algunes de les seves dades destacades són les 1040 persones ateses l’any 2022, els 175 voluntaris amb que compten, les 1029 famílies que hi són associades, els 48 professionals que hi presten els seus serveis o els més de 43000 € en ajudes que han donat el darrer any. Sobre el pressupost de l’entitat han explicat que mouen un pressupost al voltant dels 2 milions d’euros, on la major part de les despeses, un 74% està destinat a cobrir les despeses del personal professional.

Històricament l’AVAN a Terrassa va ocupar dos pisos cedits per una de les famílies terrassenques fundadores. Aquest espai, juntament amb la cessió d’una part del gimnàs de Mútua Terrassa, va permetre l’atenció de persones amb malalties neurològiques entre el 1993 i el 2013. Actualment, ocupen la segona planta del Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (170m²). Consideren que aquest, no és un espai adequat per atendre a persones que necessiten neurorehabilitació i a més dificulta la gestió de l’equipament que ha d’estar compartit amb la resta d’entitats veïnals.

Per això el 2021 es va aconseguir signar el conveni de cessió de l’espai de la Nau Pont, Aurell i Armengol amb l’Ajuntament de Terrassa i que un cop rehabilitat podrà acollir a més de 600 persones a més de tenir espais diferenciats per gent gran i infants.

20230314_211252Posteriorment s’ha passat un vídeo on s’ha pogut apreciar la rehabilitació de la nau (+ de 1.500 m²) al carrer Sant Francesc, 71, que permetrà la posada en marxa d’un centre d’atenció integral per atendre a població del Terrassa i els municipis de la comarca.

AVAN Neurologia Terrassa vol esdevenir un centre de referència en l’àmbit de la neurologia a la ciutat. Juntament amb les altres seus de l’AVAN, serà un recurs referent al Vallès per a persones amb malalties neurològiques i les seves famílies. En aquest nou centre també es podrà atendre infants amb necessitats especials o patologies complicades.

S’estima que 1 de cada 3 persones patirà una afectació neurològica al llarg de la seva vida i l’augment de l’esperança de vida incrementa la freqüència d’aparició d’aquestes malalties i ha fet que l’espai actual sigui insuficient. Per això és necessari un espai diferenciat per cobrir també una necessitat de centre de dia per a persones amb malalties neurològiques, no existent a la ciutat i que forma part de la cartera de serveis de la Generalitat de Catalunya.

20230315_000220En la part final han recordat que actualment qui vulgui es pot fer soci de l’AVAN amb una quota lliure a partir del 20 € l’any, també es poden fer donatius puntual des del BIZUM 06450, les empreses que vulguin poden fer-se “empreses amigues” amb una quota a partir de 150 € l’any i finalment tenen endegada la campanya de la “totxana solidaria” amb la venda d’uns clauers al preu simbòlic de 10 €.

S’ha finalitzat amb un torn de preguntes per part dels assistents i amb la foto simbòlica del lliurament del xec de 2500 € per part de la Nuri Escudé, presidenta del Rotary Terrassa als membres de l‘AVAN.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: