Enviat per: SRC | 24 Abril, 2009

Presentació del Rotaract del Vallès


oscar irmler

oscar irmler

El dimarts dia 22 d’abril es va fer un sopar al Rotary Club de Terrassa per presentar el projecte de constitució del primer club Rotaract del Vallès, entre els clubs que en formen part i per presentar als fills dels socis del Rotary Terrassa la possibilitat de que en formin part.

A la trobada hi van assistir membres d’altres clubs Rotaris del Vallès, com és el cas del Rotary Club de Sant Cugat i alguns socis del nou Rotaract en formació.

La xerrada presentació del que és el Rotaract va anar a càrrec de l’Oscar Irmler, que va excusar la no presencia de la Diana Campo, actual representant distrital dels Rotracts, que per motius personals no va poder assistir. Durant la seva exposició va explicar als assistents el que a continuació hem intentat resumir:

Que és Rotaract?

Rotaract significa “Rotaris en acció” i és una iniciativa dirigida a joves d’entre 18 i 30 anys. Actualment hi ha 8.000 clubs a 155 països amb 185.000 membres a tot el món i normalment els Rotarcts estan patrocinats per més d’un club Rotary. Actualment al nostre districte només queden 3 clubs Rotaract a Barcelona i justament ara s’està intentant muntar el nou del Vallès.

Quins objectius té? Fomentar el respecte pels demès, promoure valors ètics, el servei a la comunitat, cercar el desenvolupament personal i professionals dels seus membres, així com la seva capacitat de lideratge.

Què fan? Organitzar projectes socials, comunitaris o del grup que ajudin a la seva cohesió. Els socis dels Rotaracts tenen moltes possibilitats de relacionar-se amb altres clubs, viatjar i formar-se. Entre els projectes socials cal destacar el seu objectiu de fer-ne com a mínim dos a l’any, un a nivell de comunitat i l’altra de caire internacional.

El projecte estrella a nivell internacional i en el que es treballa a nivell distrital és el projecte “Gambasse“ de Guinea Bissau. Hem de tenir en compte que Guinea Bissau és un dels països més pobres del món i que en cap ciutat ni tant sols tenen elèctric. Funcionen amb generadors i piles i com que no tothom pot pagar-ho ja que el sou mitjà és de 30 € al mes, fan servir espelmes per il·luminar-se.

El projecte ha estat guanyador al millor projecte internacional Rotaract i porta des del 2003 desenvolupant-se en diferents etapes: a l’inici es va construir un dispensari mèdic i des de llavors aquest s’ha ampliat i s’ha dotat dels materials necessaris que assegurin la seva funcionalitat. Al 2004 es va iniciar la construcció d’un col·legi, el 2005 d’una guarderia, el 2006 es va enviar instrumental mèdic, etc… i actualment s’ha aconseguit dotar d’energia elèctrica, amb plaques solars, als diferents serveis socials de la comunitat. Hi ha encara molts projectes per assolir, entre els que podem destacar: la construcció d’un centre nutricional, un sistema de recollida d’escombraries, una campanya contra l’ablació sexual, projectes d’alfabetització per gent gran, etc… Cal tenir present que per aquest projecte no s’envien mai diners, sinó materials o persones.

Proposta concreta: Que els fills del Rotaris dels clubs del Vallès que desitgin pertànyer al nou Club s’hi apuntin i s’arribi a formalitzar el nou Rotaract. Perquè això sigui possible es necessita un mínim de 15 socis. El nou Club Rotaract (en formació) inicialment tindrà la seu al Hotel del Campus de Bellaterra i es trobarà cada dijous a les 8:30 del vespre. Qui si vulgui apuntar només cal que es posi en contacte amb el secretari o el president del Club Rotary de Terrassa.

rotarac-taula11 rotarac-taula2 rotarac-taula3


Respostes

  1. Hi, nice post. I have been pondering this issue,so thanks for sharing. I’ll definitely be subscribing to your site.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: