Enviat per: SRC | 8 Mai, 2009

Conferència i visita al Monestir de Pedralbes


claustre monestir

claustre monestir

El dia 12 de maig ens visitarà la Conservadora en cap del Museu Monestir de Pedralbes, Sra. Anna Castellano-Tresserra per explicar-nos quelcom sobre la història del monestir des de la seva fundació i les activitats que s’hi programen.

El Reial monestir de Santa Maria de Pedralbes és un convent de l’orde de les clarisses situat al barri de Pedralbes de Barcelona. Els seus edificis formen un notable conjunt monumental d’estil gòtic. El monestir va ser fundat pel rei Jaume el Just i per la seva esposa Elisenda de Montcada el 1326, amb la intenció que servís de lloc de retir per la reina en el moment d’enviudar, que es preveia proper per l’edat i la salut del rei.

elisenda montcada

elisenda montcada

El 1931 l’estat va declarar el monestir Monument Històric Artístic i el 1975 es va construir un nou convent a l’antic hort per tal de destinar la major part de les instal·lacions antigues al Museu-monestir de Pedralbes, que a les darreries del segle XX va passar a formar part del Museu d’Història de Barcelona. En aquest museu s’exhibeixen peces relacionades amb la vida monàstica, gairebé totes pertanyents al patrimoni de les religioses. Avui una petita comunitat de monges clarisses segueix residint al nou convent.

La presentació del dimarts servirà per preparar-nos per la visita en exclusiva que farem al Monestir de Pedralbes el diumenge dia 17 de maig. Aquestes activitats, conferència i visita creiem que poden ser molt interessant fer-les acompanyats de familiars i amics i per això les considerem obertes a tothom.

Gràcies a les contínues tasques de restauració i conservació i a la conversió de part del monestir en museu, el Monestir de Pedralbes és, a dia d’avui, un referent del nostre patrimoni monumental. Visitar-lo és com fer un apassionant viatge en el temps.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: