Enviat per: SRC | 10 Juny, 2009

Conferència “com gestionar l’èxit en un grup” de M. Hendriks


mHendriks2Us adjuntem alguns detalls de la conferència del Sr. Maurits Hendriks realitzada en el transcurs del segon Fòrum 2009 del Rotary Club de Terrassa, sota el títol “com gestionar l’èxit en un grup”.

La primera imatge que va triar va ser la d’una medalla d’or amb una frase al costat que deia “un equip campió” i amb la que volia simbolitzar que aquest ha estat sempre l’objectiu que va guiar el seu treball durant els 8 anys en que va dirigir l’equip espanyol de hockey herba.

“Tenir un somni no és suficient, un somni s’ha de mirar de fer realitat i s’ha de lluitar per aconseguir-lo”. En Maurits creu en l’èxit i que aquest és pot construir amb una bona planificació i contestant les preguntes clau: què em de fer?, com ho hem de fer?

La missió que tenia era clara i es fonamentava en que “Espanya sempre ha de lluitar per les medalles”  i per assolir-ho es va centrar en els conceptes de: visió, objectius, equip i lideratge

En la visió es refereix a per on s’ha d’anar, saber quins poden ser els factors d’èxit i en aquest sentit indica que els detalls poden ser decisius i per això cal investigar, buscar opcions i compartir experiències.

En els objectius es va centrar en la individualització dels objectius, en la planificació en detall i en preparar un feedback individualitzat. “La diferencia entre guanyar o perdre pot estar en els detalls” i per això es va centrar en innovar al màxim, per tal que la selecció tingués sempre al seu servei tots els avanços que cobrissin fins al més mínim detall: despertadors de llum per ajudar-los a jugar al màxim rendiment a qualsevol hora del dia, mànigues de neoprè amb elements de fred regulables per ajudar-los a baixar la temperatura corporal, termòmetres laser, etc… “La innovació motiva a la gent” i per això cal estar sempre al dia.

Per fer equip es necessari establir un valors i unes normes compartides i clares per tots i per que es compleixin és imprescindible la honestedat i el respecte. El segon consell es crear unitats tàctiques petites dins del grup que ajudin a la comunicació més dirigida i personalitzada. En l’equip és molt important l’staff directiu i en aquest sentit ell prefereix la lleialtat a la qualitat.

En el concepte de lideratge ens recorda que per ell liderar és no oblidar un seguit de recomanacions com, estar al servei dels dirigits, estar a prop, acompanyar, animar sense empènyer, reconèixer les millores, escoltar sense jutjar, etc… Per finalitzar la seva presentació ens va explicar unes anècdotes de les que hem extret les següents frases: “liderar també és sorprendre” i “fer sentir és millor que parlar”.

mHendriks1 mHendriks3 mHendriks4 mHendriks5 mHendriks6


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: