Enviat per: SRC | 6 Juny, 2012

Inauguració del Interact Club Terrassa, com a primer d’Espanya


L’acte ha estat presentat pel president de l’Ateneu Terrassenc, Sr. Josep Corominas, que és l’entitat que acull el Interact i també ha destacat “la satisfacció de que aquesta inauguració coincideixi amb la celebració del seu aniversari de constitució com Ateneu i el fet de que un grup jove hagi volgut aixoplugar-se dins una entitat cultural amb tant prestigi dins la nostra ciutat”.

En l’acte ha actuat com a padrí el Rotary Club de Terrassa, que ha estat l’impulsor d’aquest projecte i que segons el seu President, Sr. Santi Rius, “aquest club és fruit dels molts anys en que el nostre club creu i recolza les iniciatives dels joves de la nostra ciutat, tal i com demostra la 16ena edició dels Premis Joves per Terrassa que aquest mateix mes atorgarem o la creació que ja es va fer del Rotaract Vallès per nois i noies de 18 a 30 anys i que ara es consolida amb aquest Interact”.

El dimarts 5 de juny a les 19 hores i a la seu de l’Ateneu Terrassenc, coincidint amb la celebració de la seva setmana cultural, s’ha realitzat l’acte oficial de la inauguració del primer Club Interact d’Espanya per part del governador del districte 2202 de Rotary international, Sr. Josep Mª Mesa, que en el seu parlament ha destacat “els valors socials que Rotary pot aportar a iniciatives joves com la d’aquest club i la il·lusió de que aquest primer club Interact serveixi d’exemple perquè altres ciutats decideixin crear-ne de nous, tal i com és habitual en la resta del món, on  ja hi ha més de 17.000 clubs funcionant amb més de 200.000 joves”.

A continuació s’ha demanat a les 6 noies que han estat les fundadores del Club Interact que s’acostessin a la taula presidencial per tal d’imposar-los el pin acreditatiu de que ja formen part de la gran família Rotaria. Els pins han estat imposats per el governador del curs 2011-12 J.M. Mesa, el Sr. Àngel Muixí que serà el proper governador 2012-13, el president de l’Ateneu, Sr. Josep Corominas, el president del Rotary Terrassa Sr. Santi Rius i el Regidor, Sr. Amadeu Aguado.

La presidenta del Interact, Srta. Estel Rius i la Vice-presidenta, Paula Casado han agraït als assistents la seva presencia i han demanat “l’ajuda de tothom per tal de que els seus projectes esdevinguin útils i aportin valor social als qui més ho necessiten”.

L’acte ha estat tancat pel regidor de cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Sr. Amadeu Aguado que ha destacat que “aquesta constitució d’un club únic a Espanya és una mostra més del treball que darrerament fa el Rotary Club de Terrassa, obrint-se cada cop més a la ciutat”.

La sala de l’Ateneu Terrassenc ha estat plena de persones que han volgut acompanyar a les noies fundadores del Club i posteriorment a l’acte s’ha obert un torn de preguntes perquè els assistents pugessin esbrinar tot allò que desconeixen del món del Rotary. En aquest sentit destaquem l’anècdota explicada per en JM. Mesa en que ha indicat que “a la seu de les Nacions Unides les úniques entitats que hi tenen un espai reservat a part dels representants del països són la Creu Roja i Rotary International ja que precisament un grup de socis van formar part del nucli inicial que va tenir la idea de crear la ONU”. També ha informat que “actualment Rotary International està a punt de poder eradicar del món la Polio i aviat emprendrà el projecte de fer que al món ningú mai més tingui que patir de set, per manca d’aigua”.

Més info a:  www.interactclubterrassa.wordpress.com

Podeu veure un vídeo de l’acte al canal de la Televisió de Terrassa per internet, a l’adreça: http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=12150


Respostes

  1. Felicitats, companys i amics, des de Lleida, per marcar-nos el camí amb el vostre excel·lent treball solidari… Gràcies!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: