Enviat per: SRC | 6 Agost, 2012

Cal seguir lluitant per eradicar la Polio al món


Rotary Terrassa vol recordar la necessitat de seguir lluitant per l’eradicació de la malaltia de la Polio que, ara que celebrem el 50 aniversari de la riuada, cal recordar que als anys 60 era una malaltia que podíem trobar de forma habitual dins la nostra comunitat.

Segons els darrer informe de Rotary International, corresponent al juliol del 2012, cal informar que s’han detectat al món 3 nous casos del virus salvatge de poliomielitis, tots ells a Nigèria.

Això fa que el nombre total de casos, a nivell mundial en el 2012, sigui de 103  detectats tots ells en  només quatre països (Nigèria, Pakistan, Afganistan i el Txad – els tres primers endèmics i el darrer de reinfecció / importació). Si ho comparem amb els 303 casos registrats en 13 països durant el mateix període del 2011 representa una regressió del 66%.

Rotary desitja que es mantingui aquesta tendència, tot i ser conscients que caldrà superar un seguit d’entrebancs que cada any es presenten com son els conflictes locals, la temporada de pluges i els moviments poblacionals, que en los propers mesos són molt habituals.

Incloem un informe de la OMS (21 de juliol 2012)

Trabajador muerto a tiros en Karachi, Pakistán

Un trabajador de la comunidad local, que formó parte de la iniciativa de erradicación de la polio en Pakistán fue asesinado en Karachi el viernes por la noche.

Estamos profundamente entristecidos por la muerte del Sr. Mohamed Ishaq, un trabajador de la comunidad local  que con el apoyo de la OMS, formó parte de la iniciativa de erradicación de la polio en Pakistán.

Ishaq fue asesinado a tiros en el área de la ciudad de Karachi Gadap el viernes por la noche por lo que las actividades de inmunización contra la poliomielitis se suspendieron en esta zona de Karachi a principios de esta semana después del incidente. Ademas los disparos hirieron a dos funcionarios de la OMS, que forman parte del apoyo mundial a la aplicación y el seguimiento de la campaña de vacunación.  Debido a la dedicación de los héroes como Ishaq, Pakistán esta este año más cerca que nunca de la erradicación de la poliomielitis. 

La polio es una enfermedad altamente infecciosa causada por un virus que puede causar parálisis permanente en cuestión de horas. No hay cura, pero existen vacunas seguras y eficaces. La poliomielitis puede ser erradicada si todos los niños son inmunizados hasta que la transmisión se detenga en todo el mundo.  Actualmente, la enfermedad sigue siendo endémica en sólo tres países: Pakistán, Afganistán y Nigeria. 

La OMS, UNICEF y todos los socios de la polio como Rotary Internacional, tanto en Pakistán como en el mundo expresan su más sentido pésame a su familia por esta trágica pérdida.

Declaració del Rotary Club de Terrassa:

El Rotary Club de Terrassa lamenta profundament aquesta mort i en homenatge a l’ISHAQ comuniquem a la nostra comunitat que seguirem compromesos amb la lluita que des de fa anys portem i de la qual ell n’ha estat un dels molts herois que han donat la seva vida per salvar la de molts infants que haurien caigut malalts d’aquesta terrible malaltia.

El nostre desig és que finalment la pau arribi en aquests països i que l’esforç de vacunació que Rotary International està fent permeti vacunar a tots els nens perquè ben aviat puguem dir que al món ja mai més hi hagi cap cas de Polio.

Aprofitem per donar les gràcies a tots els terrassencs que ens donen suport en les nostres activitats com a Club Solidari, ja que a part d’ajudar a institucions de la ciutat una part dels nostres esforços sempre és per la lluita per la eradicació de la Polio al món.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: