Enviat per: SRC | 17 febrer, 2013

Excursió al Castell de Pera


rotary al castell de peraL’excursió a començat a l’aparcament que hi ha a la Vall d’Horta just al trencall que per l’esquerra porta al Marquet de la Roca i a la dreta a can Brossa. Des de l’aparcament agafem la pista que queda al nostre davant tot travessant la riera d’Horta per un pont i de seguida girem a mà esquerra tot passant pel costat del Restaurant de Can Brossa que queda a la nostra dreta.vista de roca mur

El camí és ample i ressegueix la riera que sempre ens queda a la nostra esquerra. El paisatge que ens acompanya és espectacular amb els Emprius a l’esquerra i la serra del castell de Pera a la dreta. Durant el camí trobem diversos trencalls a mà dreta però nosaltres seguim per la pista fins que aquesta travessa el torrent d’Agramunt. En aquest punt trobem dos trencalls amb cadenat de ferro a la dreta, el primer indica Castell de Pera i el segon lmasia d'Agramunta Masia d’Agramunt. Agafem el primer i pugem del dret deixant la casa d’Agramunt sempre a la nostra esquerra. Just sobre nostre ja podem admirar part de la paret del castell. El camí gira de cop cap a la dreta i arriba al coll del castell on ens hem aturat a esmorzar tot admirant les vistes que des d’aquí es poden observar.esmorzant coll de pera

Del coll i indicat per cartells del Parc agafem un camí que no amb certes dificultats ens permet arribar fins al castell de Pera. Un cop al castell hem visitat el que d’ell en queda: unes restes de fortificació, i una petita esglèsia de la qje encara es pot observar les restes del seu absis.

baixant del castell de pera3Tornem a baixar fins al coll del castell i tornant enrera unes passes per on haviem vingut agafem un trencall que trobem a l’esquerra i que resseguint la carena de la Muntada ens porta fins la Masia de la Muntada, avui convertida en escola de natura. Durant la baixada cal parar de tant en tant i admirar l’extraordinari paisatge que queda davant nostre: els Emprius, el Montcau, les Fogueroses, la Mola, Roca Mur, la Castellassa, etc. (cal anar en compte en algunes baixades, ja que és fàcil relliscar degut al terreny argilós).la Muntada1

Del costat de l’era de la casa surt un camí a la nostra dreta que ens porta fins l’aparcament on havíem deixat el cotxe i així donem per finalitzada una gran excursió.

cami vall d'horta trencall d'Agramunt pujant al castell de pera2 cami de castell de Pera1 pujant al castell de pera3 castel de pera1 castell de pera esglesia castell de pera rotary al castell de pera2 rotary al castell de pera3 la castellassa des de castell de pera pere baixant del castell de pera pujant castell de pera baixant del castell de pera2 rocamur3 el marquet de la roca


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: