Enviat per: SRC | 13 Abril, 2013

Excursió a El Racó i Font del Càntir


foto grup font del rotaryHem deixat els cotxes al costat de l’església de Rellinars de Sant Pere i Sant Fermí i hem seguit la pista asfaltada a l’esquerra deixant a la dreta una pista que puja a Casajoana i que serà per on tornarem. Passem pel costat de la masia de les Ferreres isant felip neri l’església de Sant Felip Neri a la dreta i la masia del Gibert de Baix a l’esquerra. Més endavant a la dreta agafem un camí senyalitzat que seguim sense fer cas a cap trencall, fins que trobem un trencall a la dreta amb el senyal de la font de l’esbarzer i els bullidors.

Seguim pel camí anterior i desprès de deixar uns camps de conreu amb vistes del cim de la Popia el camí inicia una pujada fins que a l’esquerra trobem la barraca d’en Baqué. Seguim endavant i ens fixem a la dreta amb la barraca pedra seca1barraca d’en Ramon. Aviat trobem al mig del torrent de l’esbarzer una cruïlla important a la que retornarem. Seguim pelhttps://rotaryterrassa.files.wordpress.com/2013/04/montserrat.jpg?w=150 camí de l’esquerra cami del racóque passa per una tanca de ferro i puja i de seguida agafem un trencall a l’esquerra que baixa i travessa el torrent de la font del bosc i torna a pujar fins a trobar un trencall que agafem a esmorzar el racó1l’esquerra més planer i que ens portarà fins a la zona de l’antiga masia del Racó avui en runes. Aquí hi esmorzem aprofitant una gran taula de pedra.

oriol badia a el racóDesprès desfem el camí fins a retornar a aquell trencall amb la tanca de ferro i agafem el camí que queda ara a la nostra esquerra i que travessa el torrent de Casajoana. Seguim el camí que aviat puja fins a trotaula rodona al racóbar-nos a l’esquerra amb el mirador del Casot. De nou seguim visitant a l’esquerra un bonic embassament. Seguim fins a trobar a l’esquerra el trencall marcat que ens porta a la font del càntir, situada dins d’una cova. Desprès de visitar-la desfem el camí i seguim el camí anterior, ara cap a la nostra esquerra i que aviat s’enfila fort fins arribar a una cabana de pedra font del cantir1que queda a la nostra esquerra. Ara el camí es fa més planer i passa per la cabana de Casajoana, i desprès ens porta fins la masia de Casajoana enllaçant amb una pista més ample, just al costat d’un bonic safareig.

Agafem cami de casajoanala pista a la dreta de baixada, tot passant pel costat del pou de Casajoana que queda a la nostra esquerra. El camí baixa fort fins que arribem a un trencall amb una curiosa construcció de pedra al mig. A la dreta trobem el camí de el Gibert de Dalt amb un safareig font del ginjolerque podem visitar a l’esquerra. Nosaltres seguim la pista que queda més a l’esquerra i seguim fins a la font del Ginjoler, marcada a la dreta. Seguim baixant per la pista fins arribar a l’aparcament i tornem cap a casa. És una excursió senzilla de fer i amb coses molt boniques de veure.

cabana de casajoanacan gibert de baix cami de tornada a rellinarsmontserrat font del cantir2


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: