Enviat per: SRC | 22 Octubre, 2013

Seminari de la Fundació Rotaria a Gandesa


Foto GandesaEl dia 5 d’octubre, l’Àngel Morillas i el Josep Munné van assistir al seminari sobre “La Fundació Rotaria” que es va impartir a Gandesa.

El seminari va tenir una durada de 4 hores i va constar d’una primera ponència comuna sobre els objectius distritals de la Fundació Rotaria, dels quals es destaca animar als clubs a  que cada any aportin a la Fundació 100$ per soci, així com l’evolució dels ingressos per vendes de productes solidaris, els quals varen ascendir el curs passat a 55.000 €.

En aquest punt, el seminari va dividir-se en tres parts. En una d’elles es va tractar la situació del programa Polio Plus, en l’altre el programa de subvencions humanitàries / VTT (servei vocacional) / i beques (hi va assistir el Josep Munné) i en un altre es va tractar sobre els sistemes d’aportacions i reconeixements (hi va assistir l’Àngel Morillas).

En el curs 2012 – 2013, els clubs del districte 2202 han generat 67.000 $, dels quals el 50% ha anat al Fons Mundial de LFR i l’altre 50%, més els interessos que generin els diners dipositats al Fons Mundial, revertiran pel Districte al cap de tres anys. Per aquest curs el Districte disposa d’una quantia de 40.000$, dels quals un 40% aproximadament es destinarà a subvencions distritals.

Les característiques i requisits de les subvencions les podeu trobar a l’enllaç següent:

https://www.rotary.org/myrotary/es/take-action/apply-grants

En quan a les Beques que atorga Rotary per ajut als estudis de diferents persones que proposin els Clubs, també són tres els tipus que hi ha:

  • Les distritals: No importa de quina matèria es tracti, però han d’estar molt ben justificades. Destinades a alumnes amb bons expedients acadèmics però amb dificultats econòmiques per poder continuar estudiant. Es valora el coneixement que l’alumne tingui sobre el que és Rotary.
  • Les Globals: Beques de post grau. Entre 30.000 $ i 200.000 $. Destinades a futurs líders en la seva professió i a persones que puguin aportar molt a la societat en un futur. Les han de tramitar com a mínim 2 Clubs Rotary de dos països diferents.
  • Beques “Pro Pau”: Promouen la cooperació nacional i internacional, la pau i la resolució de conflictes. Hi ha 60 places a nivell mundial. Els candidats han de tenir experiència de treball o cooperació amb alguna ONG. Hi ha cinc centres al món on es poden realitzar aquests estudis.

Referent al sistema d’Aportacions i Reconeixements, es va parlar del sistema d’aportacions a part dels ingressos normals per quotes que tots els socis de tots els clubs fan. Així el curs 2011 – 2012 hi van haver:

  • 47.218 socis Paul Harris (donació de 1.000 $).
  • 2.794 donacions testamentaries.
  • 2.199 socis que varen donar més de 10.000 $.
  • 55 socis que varen donar més de 250.000 $. (Societat Arch C. Klumph).

Respecte de la evolució del programa per posar fi a la Polio, gràcies a l’acció de Rotary Internacional els casos de Polio s’han reduït en un 99% a tot el món des que es va iniciar el primer projecte l’any 1979 vacunant a un grup de nens de Filipines. S’està a un pas d’eradicar aquesta malaltia a nivell mundial. El cost de vacunar una persona és de 0,60$ (0,45€).  S’insisteix en demanar ajut a tothom per fer aportacions addicionals que ajudin a poder lluitar i guanyar d’una vegada aquesta malaltia.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: