Enviat per: SRC | 13 Mai, 2014

Conferència “En una vida marcada per la Pòlio, la dansa m’ha tornat la vida” a càrrec de Maria Dolors López


dolors lopez1La Maria Dolors López ens ha explicat, en una conferència del Rotary Club de Terrassa, com al novembre de l’any 1963 pels vols de Tots Sants, just quan només 6 mesos, li va passar quelcom que li va canviar la seva vida.

fin polioEn paraules seves ens ha explicat: “La meva mare em va portar al metge de la família per vacunar-me de la Pòlio. Aquest, després de comprovar que em trobava bé, li va dir a la meva mare: “No et vacuno la nena per dos motius. Perquè en 8 dies arribarà a Terrassa la nova vacuna oral -la del terròs de sucre- molt més efectiva que aquesta d’ara, i així de pas, ens estalviem de punxar-la. No caldrà que tornis a portar-la. T’agafo les dades i unes monges passaran a donar-li la vacuna a domicili”.

dolors lopez2“Vàrem tornar a casa sense vacunar. Quan, al cap de 10 dies unes monges van venir a casa amb la vacuna… jo ja estava infectada de poliomielitis, amb greus seqüeles físiques de per vida”.

“Quan em va portar la meva mare a vacunar ja tenia el poliovirus dins el meu cos covant, i si m’haguessin ficat els virus atenuats de la vacuna, el resultat hauria sigut, possiblement molt pitjor que el fet de no vacunar-me”.

nina-vacuna-polioLa Maria Dolors, que és filla de Terrassa, ens ha explicat com ha estat la seva vida al llarg de tots aquests anys: la infantesa, els ingressos hospitalaris, l’adolescència, l’esport amb la cadira de rodes com a primer factor integrador de la seva vida, els estudis a la facultat, el seu matrimoni, la maternitat, el treball com a mestra i per fi la dansa! I, amb ella, li retornen les il·lusions en una etapa actual en que Balla, actua, i com diu ella mateixa “soc feliç!”.

dolors lopez5En el decurs de l’acte ens ha acompanyat el Sr. Carles Campistrón, per acomiadar-se com Assistent del Governador, doncs per l’any vinent el nou Governador ha designat una altre persona.

dolors lopez7 dolors lopez6 dolors lopez4


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: