Enviat per: SRC | 22 febrer, 2015

Visita del Rotary Terrassa al Mossèn Pauses i a Sitges


colla rotary amb mossen pauses sitgesUn grup de quinze persones del Rotary Club de Terrassa hem realitzat una visita a Mossèn Pauses, actual rector de la Parròquia de Sitges. Hem arribat a la blanca Subur a les 11 d’un mati emboirat i fred i hem anat a prendre quelcom calent a una terrassa de la platja de Sant Sebastià, mentre repartíem un full amb Una breu Història de Sitges.esmorzar platja san sebatia sitges

A ¾ de 12 hem anat cap al Cau Ferrat per fer una visita guiada. Cal indicar que hem tingut una guia excepcional que ens ha permès gaudir d’unes explicacions i una simpatia que ha fet molt agradable la visita. Si mai hi aneu pregunteu per l’Anna Viadel, val la pena. Del Cau Ferrat destacar la immensa figura que representa per l’eclosió del cau ferrat entradaModernisme a Catalunya d’en Santiago Rossinyol. Un personatge que potser no el coneixem prou bé i que amb aquesta visita el pots apreciar amb totes les seves facetes de bohemi, transgressor, amant de les arts i dels amics i impulsor de la modernització d’un país que veia d’uns anys foscos.

Imagineu quina petjada va deixar a Sitges que des del dia de la seva mort al Cau Ferrat, que era la seva casa, mai ha deixat de rebre un ram de flors fresques cau ferrat flors permanents(hi ha una associació de més de 2000 dones que s’encarreguen de fer-ho possible) i hi ha dies que de rams en reben més de quatre.

Desprès hem visitat la planta superior de la casa on es poden apreciar els dos Grecos que va aconseguir comprar a França i tanta il·lusió li van fer (observeu especialment la cara de la verge) i també la seva col·lecció de forja (demaneu que us expliquin el detall de dos picaportes que hi ha a la col·lecció i que eren els que ell més s’estimava).

maricel sala romanicAcabada la visita al Cau Ferrat hem passat per la casa Rocamora per accedir al Museu Maricel on es pot gaudir d’una interessant col·lecció d’obres que van des del romànic a la pintura contemporània. Destaquem la mare de deu de Sant Miquel del Fai, les pintures romàniques d’una església aragonesa, les pintures murals d’en Sert i els quadres de l’escola Luminística de Sitges, tot i que a mi m’ha impactat el retrat d’una nena fet per lola angladala Lola Anglada.

Hem acabat la visita, desprès de gaudir dels miradors que donen a mar amb estàtues d’en Llimona i d’altres, a prop de les 12 i hem anat a la rectoria per dirigir-nos al Passeig Marítim per dinar al Restaurant Mare Nostrum, on hem menjat molt bé i em gaudit d’un arròs Peralada amb la companyia d’en Mossèn Pauses.restaurant mare nostrum

Finalitzat el dinar amb una copeta de Malvasia de Sitges hem tornat a la rectoria per fer una visita a les seves instal·lacions. En Pauses ha musealitzat totes les seves estàncies i dona goig de veure amb quina pulcritud ho té tot. Destaquem el seu despatx privat amb una profusió de llibres i records en que la seva etapa terrassenca hi queda ben patent.plaça parroquia sitges

De la rectoria hem passat a l’església que amb la seva mà s’ha transformat en un altre museu. Miraculosament salvats de la guerra civil es poden apreciar una gran quantitat de retaules barrocs (destacable el del Roser) i una menció especial a l’orgue que és absolutament espectacular i del que n’hem pogut gaudir ja que l’organista ens mossen pauses parroquia sitgesha tocat una peça. Hem seguit la visita per les estàncies superiors de l’església on també s’han convertit en museu visitable.

La visita en total quasi ha durat un parell d’hores ja que hi ha molt a veure i finalment hem tornat a l’entrada de la rectoria per acomiadar-nos i tornar a casa una mica cansats d’un a jornada realment esgotadora de tantes sorpreses.

platja de sant sebastia a sitges muralles i canó de sitges colla al mirador de sitges grup a la rectoria de sitges cau ferrat pati interior cau ferrat grecos cau ferrat pis superior cau ferrat explicacions guia maricel pintures sert maricel pintures romaniques maricel escola luministica de sitges maricel desconsol de llimona maricel panoramica maricel galeria passeig maritim sitges sitges panoramica platges esglesia sitges escultures passeig maritim sitges despatx Mossen Pauses mossen pauses parroquia sitges orgue parroquia sitges


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: