Enviat per: SRC | 19 Setembre, 2015

Matinal del Rotary Terrassa a la Serra de CollCardús i l’antic Mas del Ros


ruta serra de collcardúsgrup rotary al cim del RosUn nou curs i el grup excursionista del Rotary Terrassa iniciem de nou les nostres matinals. En aquesta ocasió hem triat la serra de CollCardús deixant el vehicle al costat de l’entrada de l’abocador de CollCardús, just abans d’arribar al túnel, al punt quilomètric 28,5 de la C-55. Aquí agafem el camí que porta a la masia de CollCardús que esta protegit per una tanca que permet el pas dels vianants pel costat. sant lluisPugem fins a la masia i agafem un camí que trobem a mà esquerra i que passa just pel damunt del túnel, en direcció sud-est i que segueix l’antic traçat del camí Romeu que anava a Montserrat.

Agafem a mà dreta un trencall que puja fins arribar a una cruïlla en que agafem el camí de l’esquerra i que puja sobtadament fins arribar al Coll de Can Margarit. Seguim uns metres la pista ample a mà dreta i abans de que comenci a baixar agafem un caminet que veiem a mà dreta i que s’endinsa per una zona d’alzines i boix. serra de collcardúsEl camí puja fins arribar a la carena de la Serra de CollCardús mostrant-nos boniques vistes de Sant Lluís i la Mola. Un cop a dalt de la Serra seguim un camí carener fins que aquest comença a baixar i ens porta a la cruïlla del Coll del Ros. En aquest punt cal cercar una fita de pedra que indica el camí del Ros i seguir-lo. Als pocs metres cal observar uns padrons a l’esquerra que marquen un caminet que porta de seguida a les runes del Mas del Ros on trobem una mena de taula de pedra amb bancs per seure una estona i gaudir de les vistes. Aquí és on hem esmorzat.esmorzar al ros 1

Desprès de visitar les runes hem tornat enrere per agafar el camí de pujada cap el Turó del Ros, on hi ha situada una antena de transmissions i un punt geodèsic amb unes boniques vistes de Montserrat per un cantó i de l’Obac i la Mola per l’altre. Des del Turó veiem que baixa una pista ample a mà esquerra que agafem per iniciar la baixada. De baixada trobem un trencall a l’esquerra que porta a la pedrera del Mimó però nosaltres seguim baixant fins que de nou trobem un trencall a l’esquerra que porta al Mas del Mimó. 01da01794a60f12d5e670ed2109044f0db361de20dNosaltres seguim per la pista que ara planeja i ens porta a la cruïlla que ja havíem trobat a la part inicial de l’excursió. Refem el camí del inici i arribem sense dificultats a la masia de CollCardús on fem una parada en els seus jardins abans de baixar a l’aparcament dels vehicles.jardi de collcardús

Ha estat una tranquil·la i bonica excursió de 4,5 quilometres de recorregut i 200 metres de desnivell, que ha servit per iniciar amb bon peu les matinals del Club. Aprofitem per convidar a tots els qui no han vingut que s’apuntin a les properes.

panoramica montserrat panoramica obac i la mola grup rotary al cim del Ros 2 runes del mas del ros 1 esmorzar al ros 3 esmorzar al ros 2runes del mas del ros selfie turó del ros cami del Ros 1 arribant a collcardús jardi de collcardús 2


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: