Enviat per: SRC | 21 Octubre, 2016

Excursió a la Foradada de Montserrat


grup-rotary-a-la-foradadaVàrem triar un dia esplèndid per fer aquesta excursió en que vàrem sortir de Terrassa per arribar a la sortida del Bruc, de la N-2, que porta a l’antiga carretera de Montserrat i que en poc més de dos quilometres arriba a Coll de Can Masana on hi ha un aparcament vigilat que hem fet servir per deixar els vehicles.

D’aquí hem començat la caminada iniciant una forta pujada fins a trobar un mirador a l’esquerra on es pot apreciar la zona del Llobregat i la serra de l’Obac al fons i si ens girem a la dreta podrem veure ja la foradada davant nostre.  admirant-montserratSeguim el camí un xic més suau fins a trobar a mà dreta un trencall que nosaltres seguim i que després d’una forta pendent ens permet arribar a les runes de Sant Pau Vell on també veurem les restes d’un antic castell. La vista des d’aquest punt és tant bonica que ens hi hem quedat a esmorzar.

cadireta-i-foradadaDesprès hem tornat enrere fins on havíem deixat el camí anterior i l’hem seguit endavant fins arribar a Coll de Girló on hi ha una pista a mà dreta que baixa forta i que desprès seguirem ja de tornada. Nosaltres seguim pel camí més planer que ens porta a un nou trencall: a la dreta aniríem a un refugi i a l’esquerra és el camí que ara es fa més estret i obac i que porta directa a la Foradada que en tot moment tenim al nostre davant.

Quan ja som pràcticament sota de la foradada ens trobem un camí a mà dreta que hi puja per una canal. Nosaltres no l’hem fet ja que el terra estava molt mullat i hi havia perill de relliscades. Hem aprofitat per visitar les roques de la cadireta per sota i gaudir del seu extraordinari espectacle. Aquí em girat cua i hem tornat a megalit-de-la-diableraColl de Girló per agafar la pista que baixa i que ens porta a una zona on podrem gaudir de la visió del Megàlit de la Diablera, que és el nom del torrent on va ser trobat. Aquesta és una zona de coves i de cacera dels homes prehistòrics i el Megàlit n’és una prova evident.

Seguim baixant fins la pista fins que trobem un trencall en que hi ha un camí que baixa cap el Bruc i un que gira a mà dreta i que nosaltres seguim per arribar als anomenats Boscos de Cal Rovira. Seguim les indicacions dels indrets on es van celebrar les antigues batalles amb els francesos per arribar sense més dificultats a la zona d’aparcament i recuperar els vehicles i tornar cap a casa.

cami-de-la-foradada colla-al-mirador-de-la-foradada contrast-de-la-foradada dscn6269 esmorzant-a-sant-pau-vell-2 esmorzant-a-sant-pau-vell gruprotary-a-coll-de-girlo observant-el-paisatge panoramica-foradada-montserrat

Una excursió senzilla i bonica de fer amb una distància d’uns 6,5 quilometres i un desnivell d’uns 350 m. Podeu seguir la ruta a http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12150692


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: