Enviat per: SRC | 10 Mai, 2017

Presentació personal i professional de la Mireia Serra al Rotary


En el decurs d’un acte intern del Rotary Club de Terrassa s’ha realitzat la tradicional presentació personal i professional d’un dels nous membres del Club, l’advocada Mireia Serra.

Ha començat explicant els seus orígens a la plana de Vic i la seva època d’estudiant un xic rebel a la que agradaven més les ciències que les lletres, fet que la va fer triar per l’Arquitectura abans que pel Dret, que era la tradició que havia viscut en el seu entorn familiar més proper.

Diversos fets la van marcar i finalment va optar per redreçar els estudis i fer Dret, alhora que entrava en el món laboral dins de l’entitat del Banc de Sabadell, tot formant part de la secció de formació interna que recentment s’havia constituït. Un curs sobre comerç exterior la va vincular a aquesta especialització i va passar a formar part del primer Departament d’Internacional del Banc on només hi havia destinades 14 persones, dirigides per un tal Muntanyès. Aquí va aprendre molt i als 29 anys per diverses circumstàncies que li feien veure que el seu creixement en el Banc no tenia futur va decidir deixar-lo.

Desprès d’un acostament a Caixa Terrassa va decidir obrir el seu propi despatx i en el que segons ella la sort la va anar de cara dons el primer client, filatures Cols, li va portar un segon, Germans Boada i un tercer, CIRSA, que li van ajudar a consolidar-se i a ser un referent a la ciutat, donada l’experiència que havia acumulat al Banc.

Recorda que de moment difícils també li va tocar de viure’n arran de l’entrada d’Espanya al Mercat Comú ja que la majoria de serveis van deixar de tenir sentit en una Europa on les fronteres desapareixien i amb elles les duanes i els aranzels. De 19 van passar a 2 advocats en el despatx i es van haver de dedicar més a temes mercantils per passar aquest temps de crisis fins que les empreses van començar a internacionalitzar-se i obrir-se a nous mercats.

En l’apartat d’anècdotes explica que avui la Xina ja no és un mercat atractiu i que actualment és més difícil sortir-ne que entrar-hi donades les lleis xineses sobre la propietat del sol i la competència deslleial que s’hi dona. També ha explicat que “avui a Europa els empresaris estan desprotegits i que la burocràcia ha destruït el teixit empresarial i productiu a favor del consumidor“.

Segons el seu criteri “un dels problemes actuals de la societat és que la gent s’ha alienat i que les coses s’han convertit en mercaderies i les persones en simples recursos i que cal tornar a donar valor a les coses i a les persones“.

La Mireia diu que “aquesta feina m’ha donat l’oportunitat de conèixer molts països i persones molt diferents i que això ha estat molt enriquidor tant en la vessant professional com personal“, i ha tancat la seva presentació afirmant que “he tingut la sort de que el que ha sigut la meva diversió ha estat la meva professió”.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: