Enviat per: SRC | 17 gener, 2018

El Rotary lliura 1.000 € pel Projecte ALBA JOVE


El Rotary Terrassa ha lliurat els 1.000 € que es van recaptar en el concert solidaria de Nadal a l’Associació ALBA

La presentació als socis del club ha estat realitzada per l’Esther Pérez directora del Centre de Dia de l’Associació ALBA que, amb ajuda d’un Power Point, ha fet la presentació del projecte ALBA Jove al que aniran destinats els diners de la recapta solidaria del Concert de Nadal del Rotary Terrassa.

Del resum presentat en destaquem els següents punts:

  • El servei ALBA Jove promou el desenvolupament integral dels joves i adolescents en els àmbits personal, familiar, educatiu i social, buscant afavorir la seva maduresa i evolució personal i grupal. I cerca identificar el problema existencial que indueix a la persona a l’addicció i a treballar des d’un marc terapèutic-educatiu, per aconseguir que recuperi la seva autonomia, el seu sentit de la responsabilitat i la capacitat per prendre decisions i ser un membre actiu de la societat.
  • Es realitzen diversos tallers i activitats, uns dirigits a resoldre carències en el desenvolupament personal i socials dels joves i d’altres de lúdics i creatius per ajudar-los a gestionar el seu temps lliure.
  • També s’ofereixen serveis de formació i inserció laboral, un grup de pares o teràpies individuals amb psicòlegs, entre d’altres.
  • A la ciutat s’ofereixen tallers preventius als centres educatius, una escola de pares i reunions amb els psicopedagogs dels centres escolars de Terrassa.
  • De les dades ofertes en destaquem que el 2017 han atès 68 joves i 36 famílies.
  • Dels joves atesos, un 29% eren noies.
  • Dels joves atesos, 35 tenien menys de 17 anys i 33 eren majors de 18, però actualment noten un creixement entre els joves d’entre 13 i 14 anys.
  • El 91% dels casos consumien cànnabis, un 60% alcohol, un 38% cocaïna, un 12% drogues de síntesis i un 6% tenien problemes de ludopaties.
  • Com a dada esfereïdora ha destacat que l’edat mitjana actual dels joves que consumeixen alcohol està situada als 13 anys i que s’haurien de promoure programes de prevenció a partir dels 9 anys.

Finalitzada la presentació s’ha iniciat un torn de preguntes que ha finalitzat amb unes paraules de la Dolors Puig, presidenta de l’Associació ALBA, que ha volgut agrair el recolzament del Rotary vers el seu projecte ja que a més de l’ajuda econòmica és important rebre el reconeixement de les institucions de la ciutat a la tasca que hi desenvolupen.

L’acte ha finalitzat amb el lliurament per part del president del Rotary Terrassa, en Josep Munné, del taló de 1.000 € fruit de la recapta del concert de Nadal que es va fer a la seu d’Egara el desembre passat. Més info a: http://aalba.org/alba-terrassa/alba-jove.html

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: