Enviat per: SRC | 25 gener, 2018

Rotary Terrassa ha dinamitzat uns tallers de practiques de RCP a la mitjaterrassa


Un any més el Rotary ha estat convidat a la gala de presentació del la 19 cursa de la Mitja Marató al Centre Cultural. La gala va comptar amb la participació del cantant Salva Racero i de la cantant i actriu Mone. Els parlaments van estar a càrrec del president de l’Associació, Sr. David Otero, i l’alcalde de Terrassa, Sr. Alfredo Vega.

El dia de la cursa el Rotary de Terrassa hi ha estat present amb una carpa on s’han dinamitzat uns tallers pràctics de reanimació cardio pulmonar (RCP), amb l’ajuda de la Creu Roja i voluntaris del Cap Sant Llàtzer, que han dinamitzat i guiat les demostracions.

Mitjançant uns maniquins s’han realitzat les demostracions en viu de les tècniques més actuals en la reanimació cardio pulmonar (RCP) i on també s’hi han realitzat les demostracions de com fer servir els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) que es troben repartits en diversos punts de la nostra ciutat.

El taller ha volgut donar suport al projecte “Terrassa ciutat cardioprotegida” i s’ha dirigit tant a persones adultes com a infants, pel tal de que coneguin els aspectes més importants quan una persona pot necessitar ajuda.

Un dels aspectes més importants és el que es denomina com a “Cadena de Supervivència” i que és el conjunt d’accions -successives i coordinades- que permeten salvar la vida de la persona que és víctima d’una emergència cardio respiratòria..

La Cadena de Supervivència en un adult (més gran de 8 anys) és:

Trucar: Reconeixement immediat de l’aturada cardíaca i demanar ajuda al Servei d’Emergències (112)
Reanimar: Reanimació Cardiopulmonar (RCP) fent compressions toràciques en tandes de 30.
Desfibril·lar: Aplicar ràpidament el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA)
Tractar: Donar Recolzament Vital Avançat efectiu
Monitoritzar: Seguiment de la post-aturada cardíaca

     


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: