Enviat per: SRC | 20 febrer, 2018

El curs d’art del 2018 dedicat a la Ruta de les Espècies


Un any més el Rotary Club de Terrassa organitza el tradicional Curs d’Art de la mà del professor i soci Àngel Morillas.

Aquest any el XVI CURS D’INTRODUCCIÓ A LA HISTÒRIA DE L’ART I EL PATRIMONI DE LA UNESCO està dedicat a “La Ruta de les Espècies” i les sessions es fan de 7 a 9 de la tarda, durant els dimecres del mes de febrer a la seu del Club del Mar, al carrer de la Unió, 4 interior.

La Ruta de les Espècies va servir d’enllaç entre les grans civilitzacions d’Europa, Àfrica, Índia i Orient durant més de 2.500 anys. Petites embarcacions àrabs, joncs xinesos, galeres portugueses i espanyoles van navegar per una extensa xarxa de ports situats estratègicament, que arribava fins a les illes de les Espècies al Sud-est Asiàtic, i que en altres temps va ser l’únic proveïdor de la nou moscada, la canyella i el clau, entre d’altres.

L’adquisició d’aquestes espècies va provocar a Europa grans projectes marítims d’exploració i conquesta d’aquells territoris llunyans. Punts importants d’aquesta ruta varen ser: les illes Moluques i les illes de Java i Sumatra a Indonèsia; els regnes de Sukhotay i Ayuttaya i les ciutats del Triangle d’Or, Chiang Mai i Chiang Rai a Tailàndia; els regnes d’Anuradhapura, Sigiriya i Kandy amb el port de Galle a Sri Lanka; els ports de Madras i Goa, el regne Mysore i la regió de Ferala, punts fonamentals de les espècies a l’Índia del Sud.

Per els qui desitgin conèixer els detalls del temari del curs poden adreçar-se a l’adreça del blog del club: https://rotaryterrassa.wordpress.com/curs-art-2018/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: