Enviat per: SRC | 20 Desembre, 2021

Més 100 persones en el concert solidari de Nadal de Sant Pere


El dijous 16 de desembre es va fer el tradicional concert solidari de Nadal que organitza el Rotary Club de Terrassa a l’església de Sant Pere i que aquest any es destinava a ajudar a la Fundació Educativa Terrassa de can Palet, per la seva tasca d’atenció als més necessitats i d’educació en el lleure.

L’acte es va iniciar amb una cantada de dues nadales tradicionals catalanes (“El noi de la mare”, i “El vint-i-cinc de desembre”) a càrrec dels assistents al concert acompanyats amb l’orgue, i dirigits per la Rosa Vera.

El concert amb un programa molt interessant que abasta compositors de diferents segles, va començar per Jaques Boyvin, músic del barroc francès, compositor, i organista a la catedral del Rouen, del que hem escoltat la Suitte du Second Ton, seguint amb Johann Sebastian Bach amb la seva transcripció per a orgue del concert RV 522 d’Antonio Vivaldi (Concert en la menor BWV 593), amb en Carles Baguer, compositor i organista de la catedral de Barcelona, del segle XVIII i referent de la influència austríaca al classicisme català, de qui hem escoltat la seva Simfonia I, seguit d’Hilarión Eslava musicòleg, sacerdot i compositor navarrès del segle XIX amb el seu Ofertorio n. 5 (sobre el Pange lingua) i, per acabar el concert hem escoltat les transcripcions per a orgue realitzades pel mateix Jordi Figueras del Preludi i del Final de Josep García Gago, músic del segle XX, compositor i professor de contrapunt, harmonia i fuga en el Conservatori Superior Municipal de Barcelona.

Totes les obres han estat interpretades amb un gran sentit musical pel magnífic organista Jordi Figueras, amb una execució impol·luta i una sobrietat exquisida, que al final del concert va obsequiar l’auditori amb un Preludi-Coral de Nadal de Johannes Brahms. Una delícia de concert.

Cal destacar la presencia d’autoritats i representants de grups polítics i dels dirigents de la Fundació Educativa Terrassa que van dirigir unes paraules als assistents en les que van explicar el dia a dia de les seves activitats que abasten més de 300 infants de la nostra ciutat i van agrair al Rotary la seva tasca de recolzament. Segons els organitzadors aquest any el concert ha estat un èxit ja que reunir més de 100 persones en les circumstàncies actuals índica la importància d’aquest esdeveniment.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: